Нова тежка загуба записа националният отбор по волейбол при мъжете.

...
Нова тежка загуба записа националният отбор по волейбол при мъжете.
Коментари Харесай

Ново тежко поражение за волейболистите

Нова тежка загуба записа националният тим по волейбол при мъжете. Състезателите на Силвано Пранди претърпяха тежко проваляне с 0:3 (24:26, 20:25, 17:25) гейма от Китай. Това е втората седмица от шампионата Лига на нациите, като до този миг отборът им имаше две загуби и една победа. Другите противници на българския отбор са Полша и Франция.

Вторият дуел на България в Китай е против Полша на 8 юни (събота) от 11:00 часа, а в неделния ден още веднъж от 11:00 часа е мачът с Франция.

Българският тим показва неубедителна игра, като представянето на всички състезатели беше под равнището им. Състоянието на състава може би е повлияно и от тежкото и доста дълго пътешестване, което волейболистите имаха.

Китайците бяха по-добри съвсем във всеки един детайл от играта. Мачът в Нинбо не стартира по най-хубавия метод за трикольорите, които бързо се оказаха в ролята на догонващи в резултата при 2:6. Постепенно обаче българският тим изравни играта и тя стартира да се води точка за точка.

До 20-а точка двата отбора седяха един до различен, само че тогава няколко мощни изяви на Тодор Скримов, в това число и негов ас, дадоха преднина на България от 23:21. Веднаха по-късно Скримов прати сервис в мрежата, а неверно подаване на разпределителя Георги Братоев при идващото разиграване разреши на Китай да изравни при 23:23.

България имаше геймбол при 24:23, само че той бе пропуснат, а незабавно по-късно Китай осъществя още две точки, с цел да завоюва първия гейм.

Това бе и преломният миг в мача и в идващите два гейма домакините изрично бяха по-добрият тим на терена.

С отлична игра в отбрана и мощен сервис китайците тормозеха посрещането на българския тим. Най-видно преимуществото на домакините бе в третия гейм, в който водеха в един миг с 22:13.

Най-резултатен за спечелилите от Китай Чуан Цзян, който наниза 16 точки. 14 прибави Чжъцзя Чжан.

За България Светослав Гоцев приключи с 9 точки, 8 означи Тодор Скримов, а със 7 приключи Николай Учиков.

Вторият дуел на България в Китай е против Полша на 8 юни (събота) от 11:00 часа, а в неделния ден още веднъж от 11:00 часа е мачът с Франция.

В другия мач в Китай, Франция победи международния първенец Полша с 3:1 гейма. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР