Нова технология, разработена от изследователи от университета в Бар-Илан, може

...
Нова технология, разработена от изследователи от университета в Бар-Илан, може
Коментари Харесай

Нова израелска технология ускорява диагностицирането на COVID-19

Нова технология, създадена от откриватели от университета в Бар-Илан, може фрапантно да редуцира времето, належащо за анализиране на пробите от слюнка и разкриване на съществуването на ковид.
Новото откритие, създадено от основаната в Израел компания, най-сетне може да помогне в битката против смъртоносния ковид, който е лишил повече от 70 000 човешки живота и е заразил близо 1,3 милиона души по света.

Настоящите способи, употребявани за диагностициране дали човек е инфектиран със смъртоносния вирус, лишават почти час. Новата технология, която комбинира потреблението на оптика и магнитни частици, може бързо да тества 100 проби от пациенти, инфектирани с вируса, и да смъкна времето, належащо за диагностициране на заболяването, с внушителните 75 %, както оповестява News Medical.
Времето, належащо за диагностициране на ковид посредством съществуващи способи, е едно от най-големите провокации, пред които са изправени лекарите и медицинските експерти, когато става въпрос за лекуване на инфектирани пациенти и ограничение на по-нататъшното разпространяване на заболяването. Новата технология, създадена от доктор Амос Даниели от Инженерния факултет „ Александър Кофкин “ в университета „ Бар-Илан “, може да помогне за разбор на тестванията от слюнка в границите на 15 минути.
Новото откритие към този момент сполучливо се употребява за понижаване на времето за диагностика на вируса Зика и понастоящем се употребява от централната вирусологична лаборатория на Израелското министерство на опазването на здравето в болница „ Тел Хашомер “.
Новата технология се употребява от MagBiosense, компания за медицински произведения, за създаване на здравно устройство с размер на домашна машина за кафе, което да помогне за диагностициране на инфекциозни болести. Създаденият от Даниели комплект за диагностициране на коронавирса може да помогне в борбата със смъртоносната зараза, до момента в който специалистите се борят да намерят лекарство за вируса. В момента се търси вложител, който да форсира развиването на апаратурата, тъй че да може да стартира да се употребява в лечебни заведения. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР