Нова технологична система ще повиши сигурността и безопасността на българските

...
Нова технологична система ще повиши сигурността и безопасността на българските
Коментари Харесай

Българските морски пристанища вече разполагат с нова по-добра система за сигурност и безопасност

Нова софтуерна система ще увеличи сигурността и сигурността на българските морски пристанища. Това съобщи в Бургас министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, при представянето на резултатите от плана „ Проектиране и създаване на механически системи за предварителна защита на риска и повишение на сигурността на територията на морските пристанища /RPSSP/”.

„ Тази система е част от по-голяма система, която, в наличието на министър-председателя Бойко Борисов и основния прокурор Сотир Цацаров, беше обявена преди няколко месеца от Центъра за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рисковите артикули и товари към ГДБОП. Чрез нея ще се увеличи равнището на сигурност и сигурност, както на България, по този начин и на Европейски съюз. Тя е причина за увеличение събираемостта на приходите и повишение на потенциала за предварителна защита, и попречване на вероятните опасности “, посочи министър Росен Желязков.

Министърът съобщи още, че от огромно значение за успеваемостта на внедрената технология е осъществената оперативна съгласуемост и предпазена връзка със системите на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП. Предвижда се да бъде направена нужната съгласуваност и с други служби, като Национална агенция за приходите и Агенция Митници. „ Заедно с община Бургас обсъждаме опциите за съгласуваност и с тяхната система за видео наблюдаване. Това ще докара до разширение на опциите и реализиране на интеграция, тъй че обособените системи да не работят сами за себе си, а да обслужват всички държавни структури “, добави още Желязков.

Министърът разгласи, че цената на плана е 7 231 917 лв., като финансирането е обезпечено от Европейския фонд за районно развиване, посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура”.

Системата към този момент действа на пристанищните терминали Варна-Изток, Варна-Запад и Бургас-Изток 1. Изградени са два командни и контролни оперативни центъра, което разрешава непрекъсната отбрана на сериозната инфраструктура.

Росен Желязков напомни, че в границите на предходната Оперативна стратегия „ Транспорт “ беше построена система за ръководство на корабния трафик и осведомителното обслужване на корабоплаването (VTMIS), оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза.

По думите му, сред двете системи към този момент има връзка, което демонстрира, че не се влага самоцелно в построяването на независими технологии, а всичко е в границите на оперативно съвместими мрежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР