Нова тарифна политика при таксуването на пътуванията на територията на

...
Нова тарифна политика при таксуването на пътуванията на територията на
Коментари Харесай

Нова тарифна политика при таксуването на пътуванията в София през 2021 г.

Нова тарифна политика при таксуването на пътуванията на територията на София следва да бъде въведена през 2022 година Това оповестиха на брифинг зам.-председателят на Комисията по превоза в СОС Зафир Зарков и ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Въвежда се по този начин наречения „ времеви билет “ за таксуване по отношение на пропътуваното време. Предвиждат се два негови разновидността. Единият дава опция един билет да се сменят транспортни средства от един и същи тип превоз, стига това да е в границите на 30 минути. Неговата цена ще бъде като на елементарния билет сега или 1,60 лева
С този билет столичани могат да се возят 25 минути в един рейс, след което да се прекачат на различен превоз, където ще би трябвало да валидират билета си. Ако го валидират в 29 минута на пътуването си, те умерено ще могат да го довършат, изясни Зарков.
Вторият вид за таксуване по отношение на пропътуваното време ще бъде с едночасов билет на цена от 2,20 лева Пътник ще може смени повече от два превоза в този часови диапазон, като още веднъж при валидиране на билета в 59 минута, той ще може да довърши безпроблемно пътуването си.

Обсъжда се и въвеждането на нови разновидности на талоните с билети за пакетни пътувания с отстъпка. Досега имаше талони с 10 билета. В бъдеще ще се вкарат и талони с 20 билета. Ще има такива талони и с новите „ времеви билети “. Пакет от 20 билета по 30 минути ще коства 30 лева, а пакет със същия рояк билети за 60-минутни пътувания – 60 лева

Предвижда се дневната карта, която сега коства 4 лева, да важи за интервал от 24 часа от момента на закупуването ѝ, вместо да е годна единствено в границите на деня.

Дневната карта към този момент ще коства 6 лева, когато ще важи 24 часа. По думите на Зафир Занков нейната цена не е променяна през последните 10 години и към този момент е нужна промяна.

Прогнозно готвените промени в цените ще влязат в действие във втората половина на януари 2021 година, заяви ръководителят на СОС Георги Георгиев.

На първо време остарелият билет от 1,60 лева ще важи редом с тези, които са за таксуване на база пропътувано време, само че в бъдеще ще пристигна миг, когато остарелият вид билет ще „ бъде пенсиониран “, сподели Зарков.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР