Нова таксиметрова компания стъпва на софийския пазар. Volt е резултат

...
Нова таксиметрова компания стъпва на софийския пазар. Volt е резултат
Коментари Харесай

Volt Taxi ще вози на по-високи цени, но ще предоставя премиум услуги

Нова таксиметрова компания стъпва на софийския пазар. Volt е резултат от партньорството сред УниКредит Лиинг, „ М Кар “ и група вложители, и дава обещание да дава премиум услуга. Първоначалните проекти са тя да започва с над 200 премиум хибридни и електрически автомобила от марката BMW, а дълготрайната цел е да доближат до 400 коли.
Кои са вложителите?
Новата компания е основана по концепция на Огнян Попов и Юлиян Мавродиев, само че зад тила им стои екип от много съществени вложители. Сред хората, които са част от Съвета на шефовете на „ Такси Волт “ АД, са Велизар Величков (предприемач, който стои зад плановете Grabo.bg, Trendo.bg, Opoznai.bg), Пресиян Каракостов (създател на PhoneArena), както и някогашният депутат от „ Продължаваме промяната “ Виктор Насър. Той беше част от 47-то Народно заседание, отпред на което беше точно Политическа партия с министър-председател Кирил Петков. Към днешна дата Насър не е част от Народното събрание. 

Upravitel na „ М Кар “ пък е Асен Христов, един от основните акционери и ръководител на Надзорния съвет на „ Еврохолд България “ АД.

От Търговския указател се вижда, че компанията е учредена на 5 октомври 2023 година с капитал 966 664 лева

Вече сме подали документи за регистрация в Столична община. Очакваме в интервала 15 – 20 април да стартираме работа “, посочи Юлиян Мавродиев за Economic.bg.

За да получи една компания лиценз за таксиметрова услуга, би трябвало да има най-малко един автомобил, който да бъде регистриран. Първият автомобил бе предаден на компанията преди няколко дни.

Именно той стои в основата на концепцията на тази услуга. И е единственият, който в миналото се е занимавал с таксиметрови услуги.

Няколко години бях таксиметров водач. Виждах проблемите и знаех какво липсва на пазара. Пет години работя по концепцията, а от две години и половина групирам екип от вложители “, споделя Мавродиев.

Компанията към този момент има подписани контракти с корпоративни клиенти и работи по стартирането на мобилно приложение.
Какви ще са цените
Дневната цена на Volt ще бъде 1.83 лева за километър пробег при оптималната позволена на територията на София от 2.05 лева Нощната цена на компанията пък ще е 2.10 лева за километър при оптимално позволени 2.51 лева

Последните три години цените на таксиметровите услуги доста се покачиха и действително едно такси печели от оборота, а не от цената. Искаме да променим мнението на хората за този вид услуга “, споделя Мавродиев.

Справка в цените на две от най-големите таксиметрови компании в София демонстрира, че дневната цена е 1.22 лева./км, а нощната – 1.41 лв/км. 

В купетата на колите постоянно ще има комплимент за клиента – вода и премиум списания, както и първокласен парфюм. Пътниците могат да персонализират своето пътешестване още по време на поръчка през мобилното приложение на Volt, да вземем за пример да заявят кое радио желаят да слушат, да изискат пътешестване в оптималната тишина и без диалог с водача или да бъдат посрещнати в купе, което е затоплено или по-студено, според от персоналните желания.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР