Нова сума като дълг се появи пред ръководството на Левски.

...
Нова сума като дълг се появи пред ръководството на Левски.
Коментари Харесай

Появи се нов дълг на Левски към спонсор

Нова сума като дълг се появи пред управлението на Левски. Новите притежатели на клуба, които към този момент на са толкоз нови, не са подозирали, че ще се наложи измежду върволицата от кредитори да се погасява и дълг към "Виваком ", написа „ Тема спорт”.

Нещата очевидно са били комплицирани при прекачване на акциите от някогашния притежател на клуба Спас Русев към новия мажоритарен акционер, който по документи е Георги Попов, вицепрезидент на "НОВЕ Холдинг " все още на осъществяване на последното Общо заседание.

Преди няколко дни телекомът за следващ път през последното десетилетие смени собствеността си. Сега компанията към този момент е владеене на медийната компания United Group.

На този стадий публично не се загатва сумата по договорката, само че по информация на авторитетния "Файненшъл таймс " тя е към 1.2 милиарда евро. Не е ясно какъв дял се поставя на някогашния притежател на сините Спас Русев. Той остава собственик на телекома на Албания, както и дялове от други сродни компании в района. Сумата, която се оказва, че Левски дължи на компанията, а не на Спас Русев като частно лице, е шестцифрена, само че в левове. Преди да си тръгне, той съобщи, че ще опрости всичко, което има да получава, само че очевидно това не се е отнасяло за компанията му.

Ситуацията е деликатна, защото по контракт, който бе подписан за 3 години, стадионът на сините би трябвало да носи името "Виваком Арена - Георги Аспарухов ".

Тогава се разбра, че компанията заплаща на момента към б милиона лв., с цел да стои името й на дома на синия тим. Нищо чудно при в този момент появилата се задлъжнялост да се стигне до пазарлък за понижаване периода на съглашението за името на стадиона. Според наш източник договарянията се водят на високо равнище с българския мениджмънт на компанията и това не касае най-новия притежател на телекома.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР