Нова стратегия за заетостта подготвя социалното министерство. В нея ще

...
Нова стратегия за заетостта подготвя социалното министерство. В нея ще
Коментари Харесай

Социалното министерство подготвя нова стратегия за заетостта

Нова тактика за заетостта приготвя общественото министерство. В нея ще бъдат заложени ограничения за адаптиране на пазара на труда според от демографската обстановка в страната и повишение качеството на уменията на хората в работоспособна възраст.

Министър Бисер Петков беше в Сливен, където се срещна с ръководителите на две от огромните предприятия и се срещна с вижданията на огромните работодатели за развиването на пазара на труда и проблемите, с които се сблъскват при наемане на служащи.

По думите на Бисер Петков, в идващите няколко години все по-осезаемо ще се вижда недостиг на работещи със приблизително обучение, за сметка на остатъка от хора с главно и висше обучение.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Усилията на страната би трябвало да бъдат ориентирани към активизиране на съществуващия пазар на труда, т.е. активиране на неактивни, незаинтересовани лица, които да се включат в дейната работна мощ като в същото време фокуса на политиката отсега нататък няма да бъде върху субсидираната претовареност, тъй като има задоволително претовареност в действителния бранш, а по-скоро ще бъде ориентирана напълно към качеството на работната мощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР