Нова среща на протестиращите земеделци се състоя в Министерския съвет.

...
Нова среща на протестиращите земеделци се състоя в Министерския съвет.
Коментари Харесай

Оранжерийни производители са недоволни, че не са допуснати на срещата с властта

Нова среща на протестиращите земеделци се състоя в Министерския съвет. Фермерите желаят преразглеждане на " Зелената договорка ", отбрана на българското произвеждане, обезщетения на загубите от огромния ценови срив на пазара, подбуден от вноса на евтина земеделска продукция от Украйна. Oт Национална асоциация на оранжерийните производители се оплакаха, че не са били позволени на среща в Министерски съвет.
Прочетете още
„ Сега не ни позволяват вътре и ни вадят някакъв лист, изпратен от министъра на земеделието кои ще договарят. Ние сме национална асоциация на оранжерийните производители. 50% от оранжерийните производители членуват при нас. Другата оранжерийна асоциация има частен интерес ”, сподели Велин Георгиев от Национална асоциация на оранжерийните производители.

Георгиев упрекна земеделския министър Кирил Вътев, че не защитава интересите на оранжериите.Той добави, че упорстват за оставката на министъра, само че това не е цената той да не ги позволява до договарянията.

Фермерите през днешния ден още веднъж блокираха основни пътни сектори в страната. По думите на протестиращите предложенията от държавното управление не са били допустими и заради тази причина митингите им не престават. Идеите на ръководещите бяха изложени по време на двете срещи с премиера акад. Николай Денков и министъра на земеделието Кирил Вътев,

Има и разлики, и напрежение при обособените аграрни организации. Основното разграничение е по отношение на настояването за оставка на земеделския министър, което не се приема от някои организации и се дефинира като политическо.
От сектора не одобряват и предлагането земеделците да показват данъчните си заявления от Национална агенция за приходите, с цел да се ревизира дали са били на загуба, съобщи Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР