Нова специалност тази година е Информатика и софтуерни науки“Над 3500

...
Нова специалност тази година е Информатика и софтуерни науки“Над 3500
Коментари Харесай

ТУ-София с най-висока акредитационна оценка

Нова компетентност тази година е „ Информатика и софтуерни науки “

Над 3500 първокурсника стартират своето образование в университета тази година

Технически университет – София започва новата академична година с най-високата досега акредитационна оценка – 9.56, стана ясно през днешния ден на формалното разкриване.

Всяко висше образователно заведение получава оценка за активността си от „ Националната организация за оценяване и акредитация “ за интервал от 6 години. Тази оценка се базира на контрола на качеството на образователната и научно-изследователска активност за целия акредитационен интервал, разясни ректорът на Технически университет-София проф. дтн. Георги Михов.

„ Стартираме новата академична година с институционална акредитация за идващия интервал с оценка 9.56. Това е най-високата, получавана до момента оценка от висше учебно заведение в България ”, акцентира Михов.

По неговите думи, провокациите на актуалните технологии притеглят от ден на ден интереса на младежите в България. Въпреки огромната конкуренция в региона на висшето обучение, за поредна година Технически университет-София регистрира повишен банкет на студенти, добави ректорът.
още по тематиката
„ През годините университетът е запазил университетския си дух, усъвършенствал е материалната си база, а образователните му стратегии се равняват по тези на най-развитите институти и университети в Европа и в света “, сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„ България има изострен дефицит на висши механически фрагменти. Това е мястото, не сте сбъркали. Успех! “, добави вицепремиерът Валери Симеонов в своето послание към първокурсниците.

Над 3500 първокурсника стартират своето образование в университета и неговите филиали и колежи. В последните няколко години ТУ-София разкрива нови специалности като отговор на потребностите на бизнеса и интереса на младежите.

Тази година новата компетентност е „ Информатика и софтуерни науки “ във Факултета по приложна математика и информатика, която дава професионална подготовка „ Информатик програмист “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР