Нова социална сладкарница в София ще помага на деца и

...
Нова социална сладкарница в София ще помага на деца и
Коментари Харесай

Нова социална сладкарница в София помага на деца със специални потребности

Нова обществена сладкарница в София ще оказва помощ на деца и младежи със специфични просветителни потребности да водят по-независим и пълностоен живот.

Младежите от 3-то помощно учебно заведение са към този момент потвърдени спортисти с доста медали. Новооткритата обществена сладкарница в столицата ще им помогне да развият и други умения, с цел да продължат да сбъдват фантазиите си.
Снимка: btvnovinite.bg
„ На 15 септември ще вървим на европейско съревнование. Аз ще плавам, тъй като би трябвало да печеля и медали “, споделя Георги.

„ Защо да не създадем обществена сладкарница, в която те да поставят своя труд, откакто свършат тренировки, да дойдат да работят и да си получат своите заплати “, изяснява Слав Петков, ръководител на съдружие " Федерация приспособена физическа интензивност " – ФАФА.
Приятелство без граници: Дете със Синдром на Даун утешава собствен другар аутист (ВИДЕО) Видеоклипът, на който виждаме този покъртителен миг съумя да разплаче обществените мрежи
Идеята идва от самите родители, които желаят да видят децата си щастливи.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това са деца без бъдеще и ние родителите би трябвало да създадем по този начин, че да създадем техния живот “, споделя Борислава, която майка на дете със специфични потребности и уредник на самодейността.

В основаването на пространството се включват и самите деца. Част от младежите, които ще работят в сладкарницата към този момент са минали кулинарни курсове.

Един от тях – Боян, споделя, че обичаните му предписания са тези за сарми, хотдог, омлет и салати.
Снимка: btvnovinite.bg
В деня на откриването младежите демонстрираха част и от другите си гении.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР