Нова система за незабавни плащания ще бъде създадена в Европа

...
Нова система за незабавни плащания ще бъде създадена в Европа
Коментари Харесай

16 европейски банки създават нова платежна система

Нова система за незабавни заплащания ще бъде основана в Европа под егидата на 16 финансови институции от пет страни на Европейски Съюз, се оповестява в взаимното им официално съобщение, представено от ТАСС.
"Днес група от 16 огромни европейски банки от Германия, Белгия, Испания, Франция и Нидерландия започнаха работа по стартирането на бъдещата Европейска платежна самодейност (EPI) ", се споделя в общото изказване.
Според него, преди всичко това решение ще бъде „ фокусирано върху осъществяване на незабавни заплащания ", като да вземем за пример непосредствено от карта в карта (P2P). Авторите на изказването дават обещание, че тази система ще се трансформира в „ нов стандарт за разплащане за европейските консуматори и търговци за всички типове преводи ", в това число заплащания в магазини и изтегляне на пари в брой, както и интернационалните преводи.
Отбелязва се, че „ решенията в региона на цифровите заплащания, които в този момент съществуват в Европа, са фрагментирани ", тъй че европейските жители към момента не могат да се възползват от тях на всички места.
"Представителите на финансовите институции показват изострената нужда от такова решение в светлината на карантинната рецесия. Системата в границите на EPI освен ще разреши да бъдат отстранени редица ограничавания, само че и „ ще способства за подсилване на единния пазар и европейската цифрова тактика ".
"Началната фаза на осъществяване на плана ще стартира през идващите седмици в Брюксел с откриването на краткотрайна организация, която ще дефинира дилемите, по-специално завършването на техническата и оперативната пътна карта и началото на работата по внедряването на системата ", се споделя в изказването. EPI би трябвало да стартира работа през 2022 година
Списъкът от 16 банки включва испанските банки BBVA и Santander, френските BNP Paribas, Credit Agricole, Credit Mutuel, Societe Generale, La Banque Postale и BPCE, немските Commerzbank, Deutsche Bank, DZ Bank и Sparkasse, белгийските KBC, италианските Unicredit и холандските ING. Авторите на официалното съобщение упорстват други финансови институции и организации, които дават платежни услуги, да се причислят към тяхната самодейност до края на 2020 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР