Нова система за движението и проследяването на горивата от входа

...
Нова система за движението и проследяването на горивата от входа
Коментари Харесай

Нова система за наблюдение и контрол на горивата ще използва ГДБОП

Нова система за придвижването и следенето на горивата от входа до изхода е демонстрирана на работно заседание, ръководено от премиера Бойко Борисов и извършено в постройката на ГДБОП, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Системата ще събира и проучва цялостната информация в Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари към ГДБОП. В този център работят чиновници на ГДБОП, ДАНС, полицията, данъчните и митническите служби, е декларирал министър председателят Борисов пред Българска телеграфна агенция.

Именно по тази причина на съвещанието са участвали всички държавни структури с отношение по въпроса, в това число министрите на вътрешните работи, на финансите, на стопанската система, на превоза, ИТ и известията, както и основният прокурор Сотир Цацаров, ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание Менда Стоянова, ръководителят на Парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата Емил Димитров, шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов, шефове на основни дирекции в Министерство на вътрешните работи, регионални шефове на Министерство на вътрешните работи във Варна, Бургас и Русе, представители на Национална агенция за приходите и други структури, ангажирани с контрола и противодействието на контрабандата на горива. Държавата щяла да следи онлайн придвижването на петрола от танкера до бензиностанцията, е декларирал Борисов.

Според Министерство на вътрешните работи, системата осигурявала „ 24-часово видеонаблюдение на всички процеси “, като информацията щяла да бъде запазвана в сървъри, тъй че при предпочитание да може да се прави инспекция на придвижването на горивото.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи



Говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров добави, че 4 системи ще употребяват общи запаси, в това число за надзор на корабния трафик и термокамери.

„ На процедура с въвеждането на новата система се реализира събирането на едно място на общия информативен запас, акуратен разбор на риска за подкрепяне на институциите и за реализиране на съвместен надзор, настояват от Министерство на вътрешните работи. - Поставено е началото на видеосистема, което ще се надгражда във времето. “
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР