Нова схема за продажба на фалшиви сертификати от България, разкри

...
Нова схема за продажба на фалшиви сертификати от България, разкри
Коментари Харесай

Гръцки медии: Срещу 300 евро в София можеш да се сдобиеш с фалшив сертификат |

Нова скица за продажба на подправени документи от България, разкри журналистическо следствие на гръцка телевизия, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Журналистката от малкия екран Ния Авдели е разговаряла с хипотетичния " действен представител " на незаконната група в Гърция, който удостоверява пред камерата на ЕРТ слуховете, че против 300 евро искащите могат да придобият имунизационен документ от България, без да се имунизират. Твърди се, че клиентите на схемата идват най-вече от Северна Гърция.

В репортажа се споделя, че България чупи всички негативни върхове по смъртност в Европейския съюз и записва четирицифрен брой случаи на COVID-19 на ден, като в същото време от ден на ден стават обвиняванията, че фамилни лекари издават документи, без обаче да слагат съответните дози от имунизациите.

Припомня се, че в България имунизациите се правят от фамилните лекари отвън следена среда , т.е. уединено с пациента, за разлика от имунизационните центрове, където това се прави в наличието на 6-7 души. Това наподобява, че дава опция за търговия със документи без действителна имунизация, разяснява телевизионният канал.

Според изказванията на " медиатора ", излъчени от ЕРТ, против 300 евро и малко посещаване в София всеки може да се достави с европейски имунизационен документ.

Гръцките управляващи споделят, че деликатно следят имунизираните гърци с непрекъснат адрес в Гърция, които показват документи от България и Румъния. В скорошни законодателни промени са планувани съществени наказателни и финансови наказания за противозаконни дейности, свързани с тестването и имунизирането. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР