Нова схема ще впрегне силата на изкуствения интелект, за да

...
Нова схема ще впрегне силата на изкуствения интелект, за да
Коментари Харесай

Роботи срещу дупките по пътищата във Великобритания

Нова скица ще " впрегне " силата на изкуствения разсъдък, с цел да поправи отдавнашния проблем с дупките, които от години " оскверняват " пътищата във Англия, написа в. " Дейли остарял ".

Всеки е чувал предизвестията на персони като Стивън Хокинг или Илон Мъск за заплахата изкуственият разсъдък да унищожи човечеството. Това обаче не значи, че той е неприятен. Всъщност може да се окаже, че точно изкуственият разсъдък е високотехнологичното решение на казуса с упоритите дупки.

Схемата за разгръщането по пътищата на " войска " от интелигентни роботи, които да сложат един път вечно завършек на опасността от дупки, е препоръчана от организация, финансирана от университета на Ливърпул.

Компанията Robotiz3d Ltd е проектирала нова " порода " самостоятелни роботи, способни да откриват дупки и други проблеми с пътната настилка, след което да ги поправят единствено за няколко минути.

Ремонтът на дупките по пътищата е сериозен бизнес, възлизащ на над 1 милиард лири през последното десетилетие. От Robotiz3d дават обещание, че " терминаторите " на дупки могат да правят работата доста по-евтино от който и да е човек.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР