Нова схема на телефонни измами, засечена първо в Пловдив, вече

...
Нова схема на телефонни измами, засечена първо в Пловдив, вече
Коментари Харесай

Внимание! И шефът на полицията в Пазарджик комисар Йордан Рогачев замесен в схема на ало измамници

Нова скица на телефонни измами, засечена първо в Пловдив, към този момент стигна и до Пазарджик. За да могат да измъкват пари от жертвите си, измамниците се показват за началника на локалната полиция комисар Йордан Рогачев. За случая сигнализира представителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. През последната седмица има няколко такива опита за измами, написа Марица бг.

На всичките жертви гласът от слушалката се е показал за шефа на Областната дирекция и декларирал, че работи по случай с телефонни измами. След това гласът от телефона постоянно добавя, че с цел да се заловен нарушителите, би трябвало да се даде някаква сума.

В множеството случаи потреблението на имена от полицията сработва и хората се доверяват на измамниците, разяснява Мирослав Стоянов. Затова от полицията предизвестяват жителите да не се поддават на сходни телефонни операции. По никакви аргументи полицейски чиновници няма да ви изискат пари. А пък комисар - още повече. При сходни позвънявания се свързвайте с сътрудниците от околните ръководства, посъветва Мирослав Стоянов.

За сходен случай в Пловдив стана ясно предишния ден, като този път " ало " измамникът се показал за контрольор, вместо за началник на полицията. За това заяви 69-годишният Павел Томов пред " Марица ". Около 10.30 часа в понеделник той получил позвъняване от прикрит номер. В слушалката прозвучал компактен мъжки глас, който се показал за контрольор Стефанов от Районното ръководство.

„ Най-любезно ме попита дали скоро са ме тормозили телефонни измамници. След като отговорих негативно, мнимият контрольор ми изясни, че същия ден са заловили човек от Перник, който се занимава тъкмо с телефонни измами”, споделя пловдивчанинът. Гласът даже цитирал трите имена на нарушителя. Предупредил Томов да чака всеки миг позвъняване от апашите, защото номерът му попадал в техните описи. Дори му дал указания по какъв начин да работи. Трябвало да задържи допустимо най-дълго шмекера на линия, като в това време позвъни на тел. 09112 и търси същия инсектор Стефанов, с цел да бъде засечено позвъняването.

Пловдивчанинът обаче се усетил, че го мамят по жицата, и дал отговор, че е някогашен офицер и с ненаситност ще помогне на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи. Тези думи стреснали измамника и той незабавно затворил телефона, след което позвънил в сектора. Оказало се, че там контрольор с такова име не съществува.

В Пазарджишко обаче има и " изгорели " от сходни врътки. Както " Пазарджишка Марица " писа, в края на май чужд се обадил на домашния телефон на 67-годишна жена от Пещера. Успял да я заблуди, че е ченге и проверява причинители на телефонни измами. За задачата обаче гласът от слушалката изискал всички налични пари и бижута в къщата. Последвали и закани за живота и здравето на нея и околните, в случай че не съобщи парите и полезностите си. Жената приготвила 2100 лв. и златни украшения, които оставила на входната врата. Неизвестен мъж на междинна възраст пристигнал на адреса, взел плика и липсващ. Тогава беше арестуван 63-годишен мъж от брациговското село Бяга. В дома му бяха открити към 5200 лв., 100 щатски $, пет мобилни телефона и голям брой SIM карти. Разследването откри, че хитрецът е бил съизвършител в осъществяването на пет телефонни измами.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР