Нова сграда получиха Специализираният наказателен съд и Специализираната прокуратура от

...
Нова сграда получиха Специализираният наказателен съд и Специализираната прокуратура от
Коментари Харесай

Механотехникум „Сталин” приюти спецправосъдието

Нова постройка получиха Специализираният углавен съд и Специализираната прокуратура от Министерския съвет. Става дума за парцела на „ Алескандър Стамболийски” 82 в София, където до 2010 година се обитаваше Софийската техническа гимназия.

Учебното заведение, намерено през 1883 година, през годините на социализма действа под името „ колеж Сталин”, с цел да бъде закрито заради липса на възпитаници през 2010 година

Сградата му първо беше дадена на Софийския университет, а по-късно отиде в болница „ Лозенец”, където се образоват студентите на СУ по медицина с концепцията да се употребява за предклинично образование.

От днешното решение на Министерски съвет се схваща, че в последна сметка и за някогашната Правителствена болница обектът в центъра на София е с отпаднала нужда и по тази причина е даден на Висшия правосъден съвет, напомня бТВ.

Така в последна сметка той стига до спецсъда, който сега се обитава в някогашния комплекс на ДАНС на улица „ Черковна”, като отиде там през 2011 година след безценен ремонт на пространствата. По-рано през тази година за магистратите, които се занимават с проведени незаконни групи, терористи и корумпирани държавни чиновници, беше обезпечено в допълнение пространство – Държавната комисия за сигурността на информацията се изнесе от постройката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР