Нова серия консултации при президента за промени в Конституцията. Румен

...
Нова серия консултации при президента за промени в Конституцията. Румен
Коментари Харесай

Нова серия от консултации при президента за промени в Конституцията

Нова серия съвещания при президента за промени в Конституцията.
Румен Радев съобщи, че задачата на срещата му с Висшия адвокатски съвет е да се откроят проблемите и вероятните решения, освен в правосъдната система.

Юристите разискаха с президента опцията жителите да подават самостоятелна тъжба до Конституционния съд, къде да е мястото на прокуратурата и какви да бъдат пълномощията на обвинител номер едно.
Дебатът при Радев: Куп рецензии към политиците във Висш съдебен съвет и концепцията за надзирател на основния прокурор Призиви за повече съдийско самоуправление по време на консултациите в президентството
Становището им е, че самостоятелен прокурор, който да проверява основния, би трябвало да се избира единствено при положение на нужда. Държавният глава напомни, че измененията в Конституцията ще се разискват единствено с българските жители посредством публичните и съсловните организации.

„ Ако някой различен прави други ангажименти, желая да припомня, че само българските народни представители и българският президент са оправомощени да предизвикват промени в главния закон “, съобщи Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР