Нова седмица, нов късмет – хубава мисъл, но едва ли

...
Нова седмица, нов късмет – хубава мисъл, но едва ли
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 15 октомври

Нова седмица, нов шанс – хубава мисъл, само че надали е доста вярна особено за новините в България. Защото все по този начин където и да погледнеш, където и да поразровиш, излиза позната и до болежка втръснала смрад, която не може да бъде замаскирана, без значение от броя медии, слугуващи под една шапка. Да забележим по какъв начин наподобява картината на печата за началото на седмицата.
Вестник " Сега "
Основен акцент на вестника е публична статистика, която прокуратурата е показала чак като е била задължена да го стори след питане по Закона за достъп до информация (ЗДОИ). Според данните, всеки ден близо 200 следствия биват пратени в списък, тъй като полицията и следствието нямат концепция кой е направил обещано закононарушение. А над 33 000 каузи са прекъснати за интервала януари – юни тази година! На всичкото от горната страна прокуратурата твърди, че не знае какъв е размерът на компенсациите, платени на хора, които са я осъдили за несправедливи обвинявания!
Вестник " 24 часа "
Два са огромните акцента на медията. Първият – че офиси на банкрутиралата КТБ се продават на търг, като началната цена е 2 млн. лв.. Имоти на някогашната четвърта най-голяма банка в България се продават в Бургас и Пловдив.
Вторият акцент е, че управляващите в Палестина отхвърлят да работят с някогашния ни външен министър Николай Младенов, който е специфичен делегат на Организация на обединените нации, отговарящ за мирния развой в Близкия изток. Палестинците са ядосани, че Младенов работи за съглашение сред Израел и " Хамас ", а не зачита " Фатах ", което ръководи публично Палестинската автономност.
Вестник " Труд "
Основният акцент на водения от Петьо Блъсков вестник е оповестена от Народното събрание социална поръчка за застраховки на колите и жилищата на депутатите. Става въпрос за 102 автомобила и 250 парцела, а прогнозната цена е 98 000 лв. без Данък добавена стойност. Който желае да застрахова, би трябвало да подаде документи до края на октомври.
Вестник " Монитор "
За медията водеща вест е каква е боеспособността на армията ни. Вестникът е направил инспекция според показателя Global Firepower (GFP) за 2018 година и се оказва, че сме в средата на класацията, включваща 136 страни – на 60-то място. Това е със 7 места по-добре от предходната година.
Зад нашата войска се подреждат войските на Австрия, Словакия и Португалия, както и на Сърбия. Непосредствено пред България са Финландия, Чили, Унгария, Бангладеш и Мароко. На първо място са Съединени американски щати, следвани от Русия и Китай. В топ 10 има едвам три страни от Европейски Съюз - Франция, Англия и Германия, заемащи надлежно пето, шесто и десето място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР