NOVA се радва на все по-голям зрителски интерес през есенния

...
NOVA се радва на все по-голям зрителски интерес през есенния
Коментари Харесай

Нова тв се похвалиха, че са лидери през ноември с ръст от 3 процента, а БТВ пада с 10 процента

NOVA се радва на все по-голям зрителски интерес през есенния ефирен сезон, както във връзка с развлекателните формати, по този начин и към вести и настоящи излъчвания. Аудиторният дял на медията продължи да се повишава и през миналия месец по отношение на предходните два, написа Вести.

От началото на сезона (6 - 30 септември) до  края на ноември аудиторният дял на NOVA измежду зрителската публика в дейна възраст (18-49 г.) е повишен с над 12%. В същото време делът на втората по гледаемост телевизия през ноември спада с 5%, а преимуществото на NOVA е 20% приблизително за целия ден.



Данните на самостоятелната интернационална пийпълметрична организация Nielsen Admosphere Bulgaria записват и 3% растеж на NOVA по отношение на ноември 2018, до момента в който главният съперник търпи загуба от 10% в аудиторния си дял измежду дейните фенове на възраст 18-49 години.

За безапелационния триумф на медията, която продължава да влага в качествено, ново и разнообразно програмно наличие, свидетелстват резултатите на основните праймтайм продукции. Българските сериали в есенното портфолио на NOVA са удостоверение на дълготрайния ангажимент на медията да поддържа родното филмопроизводство.

Осмият сезон на „ Откраднат живот: Кръвни връзки “ оправдава зрителското доверие и през ноември реализира близо 31% аудиторен дял измежду феновете в дейна възраст и преднина от 20% по отношение на турския сериал по bTV.

Над 27% от същата аудиторна група е предпочела „ Пътят на достойнството “. Новата българска поредност в телевизионния ефир е с най-голям аудиторен дял по това време – с 36% повече по отношение на каузи на втората по гледаемост телевизия.

Неизменно наличие в програмата на NOVA имат и развлекателните излъчвания. От понеделник до петък малкия екран прави феновете очевидци на риалити формата „ Игри на волята “, който събира 27,3% от феновете в дейна възраст, гледащи телевизия, с преднина от 3% по отношение на bTV по това време.

NOVA се грижи за положителното въодушевление на своята публика и в съботния ден, когато над 25% от феновете в дейна възраст следят свалянето на следващата маска в шоуто и разкриването на мистерията коя известна персона е скрита под нея.



Впечатляващ е ползата на онлайн феновете към праймтайм продукциите. С най-вече видеогледания – над 6 млн., в онлайн платформите на Нова Броудкастинг Груп е „ Пътят на достойнството “. Над 5 млн. са записаните видеогледания на „ Игри на волята “, 4,8 млн. на сериала „ Откраднат живот “, а повече от 1,7 млн. видеогледания има „ Маскираният артист “.



Освен със мощно развлекателно наличие, през месеца NOVA записва изразителен интерес към новините и настоящите излъчвания. Средният аудиторен дял за всички излъчвания измежду феновете в дейна възраст през месеца е с 25% по-голям от излъчванията на втората по гледаемост телевизия.

Централната емисия на NOVA е предпочетена от над една трета от тази аудиторна група, което е с 19% повече от каузи на централната емисия на bTV.



В същото време данните демонстрират, че централната емисия на NOVA е повишила каузи си с 9% по отношение на същия интервал миналата година, а втората по гледаемост телевизия регистрира симетричен спад. Сутрешните блокове „ Здравей, България “ и „ Събуди се “, както и следобедните коментарни студиа „ Плюс минус.

Коментарът след новините “ и „ Неделята на NOVA ” също не престават да притеглят повече дейна зрителска аудитория  в съпоставяне със наличието на втората по гледаемост телевизия по същото време.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР