Нова, съвременна и добре изглеждаща сграда на фона на стар

...
Нова, съвременна и добре изглеждаща сграда на фона на стар
Коментари Харесай

Пазарджик: Нова гара, стар плочник

Нова, модерна и добре изглеждаща постройка на фона на остарял и разрушен тук-там до основи плочник – таката конюнктура посреща идващите пасажери в Пазарджик и се заковава в съзнанието им като първо усещане от другояче хубавия ни град.

Контрастът е умопомрачителен, разяснява нашият четец Божидар Лютаков, който ни изпрати фотография на едно от най-критично развалените с времето места. Някога евентуално там е имало плътни редове с плочки, само че се вижда, че част от тях липсват, други са пропаднали. Някой се е опитал да компенсира неравностите с бетон, само че той също се е разрушил. Така е зинала дупка, която клиентите на близките павилиони за храна и питиета се постанова да заобикалят във влажно време.

Площадът пред гарата не е огромен и несъмнено няма да е мъчно и скъпо да се обнови, както беше направено с други публични пространства в центъра и кварталите. Още повече, че всеки ден стотици консуматори на услугите на БДЖ минават оттова и това също е едно от оживените места. Важно е сащо по този начин гостите на града, пътуващи с влакове, да остават с положителни усещания от Пазарджик като съвременен и привлекателен български град.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР