Нова съдебна експертиза доказа, че печката не е причинила взрива

...
Нова съдебна експертиза доказа, че печката не е причинила взрива
Коментари Харесай

Обрат в експертизата за взрива в Хитрино

Нова правосъдна експертиза потвърди, че печката не е предизвикала гърмежа в Хитрино. Днес, 10.01.2020 година /петък/, в Окръжен съд Шумен се организира съвещание по наказателното дело по отношение на случая в село Хитрино на 10.12.2016 година Делото се води от арбитър Румяна Райкова, която разпореди правенето на четири експертизи, нужни за следствието.

Комплексната правосъдно пожаро-техническа експертиза е направена от Специализирана научно-техническа лаборатория " Фрактодиагностика и правосъдна техника “ към ТУ във Варнa. Изследвани са моментите и аргументите за възникването на повреди на печка на твърдо гориво и на готварски апарат в едната от разрушените къщи в село Хитрино.

Според писмените изводи на специалистите, върху отоплителната печка са на разположение деформационни и разрушителни повреди на разнообразни елементи. Но те са зародили преди гърмежа. Тези нарушавания са темпорални с експлоатационна генеза, като аргументите са свързани с топлинни натоварвания преди датата на гърмежа. Техническото положение на пантите на горивната камера не е в поддръжка на предходното съмнение за динамично-взривно натоварване в размера на горивната камера, т.е. няма гърмеж от вътрешната страна на открито.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР