Нова раса от суперчовеци, която постепенно ще унищожи останалата част

...
Нова раса от суперчовеци, която постепенно ще унищожи останалата част
Коментари Харесай

Хокинг предрече: „Суперчовеци” ще превземат света

Нова раса от " суперчовеци ”, която последователно ще унищожи останалата част от човечеството – за това е предизвестил ученият Стивън Хокинг в последните месеци от живота си, оповестяват международните организации.

Ученият, който умря през март, остави поредност от публикации, изразяващи терзанията му от следствията, които ще настъпят, в случай че генното инженерство продължи да се развива без регулации.

В последната си книга " Отговори на фундаменталните въпроси ” професор Хокинг рисува хипотезата, съгласно която е допустимо в бъдеще богатите да стартират да трансформират своята ДНК и тази на децата си, с цел да основат " суперчовеци ”, които ще са по-интелигентни и ще живеят по-дълго.

Според учения даже законите за генното инженерство да бъдат изменени, въпреки всичко ще се намират хора, подготвени да нарушават разпоредбите в своя изгода.

" След появяването на суперчовеците, ще зародят редица обилни политически проблеми с неподобрените хора, които няма да могат да се състезават с тях. Подразбира се, че те последователно ще изчезнат или ще станат несъществени. Вместо това ще се появи раса от самосъздали се същества, които ще се самоусъвършенстват даже с по-голяма скорост ”, написа Хокинг.

В друга публикация ученият предвижда, че в границите на XXI век хората ще открият по какъв начин да модифицират интелекта и инстинктите си, да усъвършенстват паметта, устойчивостта на заболявания и продължителността на живот.

В поддръжка на изказванията си създателят на " Кратка история на времето ” дава за образец " Криспър ” – технология, която разрешава на учените да трансформират или отстраняват " неприятните ” гени от ДНК, написа БГНЕС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР