Нова процедура за отдаване на концесия за 35 години на

...
Нова процедура за отдаване на концесия за 35 години на
Коментари Харесай

Нов опит за концесия на летище Пловдив

Нова процедура за отдаване на концесия за 35 години на летището в Пловдив утвърди държавното управление на съвещанието си в четвъртък. Това заяви министърът на превоза Росев Желязков пред публицисти.

От думите му стана ясно, че при втория опит за намиране на частен оператор на летището условията към претендентите са занижени. Ще се търсят същите концесионни такси като при първия, само че повече вложения в инфраструктурата в съпоставяне в първата процедура, за която решение бе взето в края на декември 2016 година Тя бе прекъсната през октомври 2018 година с аргумента, че би трябвало да се организира по условията на новия закон за концесиите и след нови разбори.

В идващите месеци следва направата на документите, а за процедурата ще има обособен уебсайт по сходство на тази за летище София.

Изискванията към участниците в процедурата ще бъдат на практика опит в употреба на интернационално летище с пътникопоток не по-малко от 450 000 годишно - не по-малко на 5 години през миналите 10 години, изясни в задатък транспортният министър.

При предходната процедура това изискване се отнасяше за петгодишен интервал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР