Нова процедура за концесията на летище Пловдив ще стартира до

...
Нова процедура за концесията на летище Пловдив ще стартира до
Коментари Харесай

Пак търсят концесионер за летище Пловдив

Нова процедура за концесията на летище Пловдив ще започва до края на годината. Това разгласи туристическият министър Николина Ангелкова в Пловдив при откриването на 11-та интернационална туристическа среща в града под тепетата, оповестява "Труд ".

„ Има доста сериозен инвеститорски интерес към процедурата, само че детайлности може да разгласи транспортният ми сътрудник Росен Желязков “, добави Ангелкова.

Необходимостта от летище, което да посреща непознатите посетители, подчертаха и от Съвета по туризъм в Пловдив. От организацията даже стигнаха по-далеч и обясниха, че при съществуването на работещ аеропорт могат да се надяват и на лична самолетна компания, която да е профилирана в превозването на туристи до европейската столица на културата за 2019 година

Представители на туристическия бранш подчертаха, че работещо летище би повишила значителено броя на пасажерите и приходите от бранша в града. Към момента има забележителен и забележим растеж на гостите, само че огромна част от тях идват единствено за денем или за една нощувка, точно поради неналичието на летище, безапелационни са от бизнеса.

Въпреки това, от пускане работата по кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата през 2014 година насам, растежът в броя на нощувките в града е с близо 30 на 100, а на задграничните туристи – 40 на 100. Това означи зам. – изпълнителният шеф на Фондация „ Пловдив 2019 “ Радост Иванова. В града са отворили и 40 нови места за настаняване, а в района -90.

Фестивалът на младото вино, чието следващо издание се откри на 14 ноември през предходната година е отчел рекордните 23 000 гости, като през тази година се чакат още повече фенове на виното да посетят събитието.

След включването на Епископската базилика в листата на международното културно завещание на Юнеско, което чакаме да се случи, можем да се надявам да се резервира наклонността от последните няколко години за растеж всяка година в броя на туристите и на приходите от секторът, съобщи новоизбрания кмет на Пловдив Здравко Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР