Нова процедура за концесия на летище Пловдив одобри днес Министерски

...
Нова процедура за концесия на летище Пловдив одобри днес Министерски
Коментари Харесай

Три важни решения за Пловдив взе Министерски съвет

Нова процедура за концесия на летище Пловдив утвърди през днешния ден Министерски съвет, за следващ път ще се търси " финансово постоянен вложител с опит в ръководството, употребата и развиването " на гражданското летище, чийто капацитет от години не се употребява. Като характерни цели в решението са посочени построяването на нов съвременен карго терминал, както и основаването на предпоставки за в допълнение развиване на летищната инфраструктура, с цел да могат да се обслужват модерни самолети с огромен потребен товар.
Друго значимо решение е прехвърлянето на 37 млн лева по бюджета на община Пловдив за тази година, целево ориентирани към ремонт, създаване и възобновяване на общинската спортна инфраструктура в Пловдив. Поне два стадиона имат обезверена потребност от тези средства- зарязаният да се унищожава преди години най- огромен стадион " Пловдив ", както и клубният стадион на " Ботев " - Пловдив.
Третото решение с адрес Пловдив се отнася до Социалния учебно- професионален комплекс " Св. Георги ", в който са съсредоточени голям брой обществени действия. В случая теренът, на който е построен на повърхност към 22 300 кв.м. и постройките в него се трансферират в благосъстоятелност на община Пловдив за прилагане и стопанисване като частна държавна благосъстоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР