Нова промяна в закона за горивата ще върне обратно стария

...
Нова промяна в закона за горивата ще върне обратно стария
Коментари Харесай

Нова наредба за експлоатация на газовите бутилки за бита

Нова смяна в закона за горивата ще върне назад остарелия режим, в който газови бутилки могат да се зареждат на бензиностанциите. Според специалистите обаче това крие опасности.

Основна отговорност за съхранението и употребата на газови бутилки в бита, в действителност носи потребителят. По закон бутилките би трябвало да бъдат проверявани дали са механически изправни на пет години.
Маргарита Ковачева, шеф сигурност в компания снабдител на бутилиран газ: Най-честите нарушавания в действителност са това, че потребителите ги пълнят по автогаз станции където се случва най-опасното нещо, бутилките се препълват и по-късно съхранявани при по-висока температура е допустимо да избухнат.
В момента сходно зареждане е неразрешено. Нови промени в закона за горивата подготвяни от икономическото министерство обаче оферират още веднъж да се позволи.
Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация: Контролът на бутилките, газовите уредби на колите е на хартия добър, при приложението непълен.Андрей Делчев, изпълнителен шеф на Българската петролна и газова асоциация: Връщането също така на опцията да се пълнят битови газови бутилки на газ станциите е голямо връщане обратно, крие доста сериозен риск.
Контрол на точността на уредите за зареждане по автогаз станциите правят от Българския институт по метрология. Специален пример, през който минава газта, се прикачва към колонката. Той регистрира дали има разлика сред измереното от него и от колонката.
Веселин Горанчев, основен специалист в Българския институт по метрология: 70 мл сред примера и колонката, допустимата ни разлика е 200 мл на 20 литра, тъй че системата е в границата на допустимата неточност. Ако не беше, слагаме знак за прекъсване на тази колонка,
При подозрение за точността, потребителите постоянно могат да алармират институцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР