Нова програма за конкурентоспособност и малките и средни предприятия в

...
Нова програма за конкурентоспособност и малките и средни предприятия в
Коментари Харесай

Брюксел отпуска 400 млн. евро за планинските региони

Нова стратегия за конкурентоспособност и дребните и междинни предприятия в Европейски Съюз предлага Европейска комисия. 10% от планувания запас за програмата от 4 милиарда евро да бъдат заделени за планинските райони и други райони с ограничения- гласоподава нощес на изключително съвещание в Страсбург Комисията по земеделие към Екологичен потенциал. Предложението беше направено от евродепутата от БСП/ПЕС Момчил Неков и беше признато с огромно болшинство.

„ Финансирането и подпомагането на планинските райони в Европейски Съюз е неотложно и жизнено-важно, тъй като дребните и междинни предприятия са единствена форма на претовареност и трудова интензивност в тези райони ", разяснява евродепутатът.

Според него огромните проблеми на дребните и междинни предприятия са достъпът до финансиране, намирането на работа ръка и наваксването с нововъведенията на пазара.

"Планинските райони са едни от най- засегнатите от тези проблеми, като тук би трябвало да прибавим и инфраструктурата. Това финансиране ще помогне на предприятията в планините да се оправят по- елементарно с проблемите и да запазят производството си на качествени и чисти храни, а и ще бъде предварителна защита за обезлюдяването на така и така едва обитаемоте планински региони “, сподели Момчил Неков преди гласуването.

Според евродепутата е погрешно да се третират по един и същи метод предприятията, които са в райони с ограничавания, тъй като за действието им са нужни повече запаси.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР