NOVA продължава да се радва на голям зрителски интерес с

...
NOVA продължава да се радва на голям зрителски интерес с
Коментари Харесай

NOVA е лидер на тв пазара и през юни

NOVA продължава да се радва на огромен зрителски интерес с висококачественото си публицистично и разнообразно развлекателно наличие и през лятото.

За лидерската позиция през юни приказват данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България за интервала 1 – 30 юни, съгласно които над една четвърт от българите в дейна възраст, гледащи телевизия, избират програмата на NOVA по отношение на bTV, като среднодневно преимуществото на медията е 24%, а в праймтайм слота 18%.



В допълнение към пийпълметричните данни, доказателство за триумф са и резултатите от годишния отчет на института за проучване на публицистиката „ Ройтерс “, съгласно който Новините на NOVA и уеб сайтът nova.bg са най-използваните източници на информация в България. Изследването демонстрира, че средноседмично новинарските излъчвания доближават до над 70% от интервюираните и че Новините на NOVA се употребяват с най-голямо доверие измежду частните медии, разпространяващи вести. Според Гарб Аудиенс Межърмент България през месец юни всяка от новинарските излъчвания на NOVA реализира по-висок аудиторен дял по отношение на съответната емисия на bTV. Над 30% от феновете в дейна възраст са предпочели Новините на NOVA, което е с 22% повече от феновете избрали новините на bTV.

NOVA безапелационен водач през април

Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България записват съществено преимущество и на настоящите излъчвания на NOVA през юни по отношение на сходните по род излъчвания на конкурентната медия. Над 31% от аудиторията в дейна възраст избира утринния блок „ Здравей, България “ пред съответния блок на bTV. Данните сочат преднина за следобедното публицистично предаване „ Плюс – Минус. Коментарът след новините “, както и за съботно-неделните „ Събуди се “ и „ Неделята на NOVA”.



Данните за месец юни демонстрират очебийно по-висок аудиторен дял измежду феновете на възраст 18-49 години по отношение на наличието на bTV по същото време за всички праймтайм излъчвания в ефира на NOVA. През лятото най-хубавото от кулинарната конкуренция със звездни домакини „ Черешката на тортата “, престъпните загадки на чаровния следовател „ Магнум “ и премиерният за българския ефир сериал на Дик Улф „ ФБР “ означават предимство пред сериалите и вечерното шоу на втората по гледаемост телевизия в същия часови период.



През месеца, когато спортът се завърна след дълга насилствена пауза, дербито ЦСКА София – Левски София откри плейофите на efbet Лига, като над 20% от телевизионната публика в България (Всички 4+) и от феновете в дейна възраст (18-49 години) наблюдава срещата, която беше най-гледаното предаване в България в интервала на лъчение. Същото важи и за близо 30% от мъжката публика (Мъже 4+), която очакваше развръзката пред екраните. Едновременно с това каналите от пакета DIEMA XTRA са най-гледаните и предпочетени измежду спортните канали този месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР