Нова положителна проба сред учителите в ОУ Св. Климент Охридски

...
Нова положителна проба сред учителите в ОУ Св. Климент Охридски
Коментари Харесай

Деца в първи клас преминаха на дистанционно обучение, заради учители с COVID-19

Нова позитивна проба измежду учителите в ОУ " Св. Климент Охридски " в село Скутаре, Пловдивска област. В момента от там с COVID-19 са диагностицирани общо 4-ма преподаватели. Чакат се резултатите на още 11 техни сътрудници от учебното заведение.
Поради инфектираните учители за пръв път деца в първи клас минават на образование в електронна среда. За това оповестиха от, които от през вчерашния ден са издали наставления.
 Ще провали ли коронавирусът зимния туристически сезон у нас? Ще провали ли коронавирусът зимния туристически сезон у нас?
Ранните записвания за този зимен сезон в България са едвам към 15% от миналогодишните по това време. Това оповестява “24 часа&rdqu...
Като контактни на позитивни учители под карантина са единствено учениците от първи клас – 16 деца, 4 клас – 12 деца. От през днешния ден се карантинира и 2 клас – 16 деца. Останалите възпитаници не са сложени под карантина, само че всички учат отдалечено.
Притеснителна е и другата статистика за региона - 11 медици от Пловдивско са диагностицирани с COVID-19 - 7 лекари, две медицински сестри, санитар и рехабилитатор, оповестиха от регионалния спешен щаб. Те са от разнообразни лечебни заведения, прецизират от региона. Всички са на домашно лекуване.
Четирима пациенти с COVID-19 са умряли в региона през последното денонощие. Трима от тях са пловдивчани: 65-годишен с хронично бъбречно и сърдечно заболяване, мъж на 70 година със сърдечно и хронично бъбречно заболяване, и 75-годишна жена със сърдечно заболяване. Починал е и мъж на 78 година от Асеновград, без съпътстващи болести.
Новите случаи на ковид са общо 40, като с тях общият брой за Пловдив и региона е 1845. Оздравелите за последното денонощие са 26. Под карантина са 408 лица, а на домашно лекуване са 320 души. През последното денонощие са признати в болница 7 души - мъж на 43 година от община Садово, както и четири дами на възраст от 60 до 75 година, и двама мъже на 69 година и 48 година от Пловдив. Всички са в приемливо положение. Към днешна дата общият брой на приетите в болница е 123, от тях 94 са с доказана диагноза на ковид.
 Австрийският канцлер Себастиан Курц не е инфектиран с ковид Австрийският канцлер Себастиан Курц не е инфектиран с ковид
Австрийският канцлер Себастиан Курц и членовете на неговия кабинет не са инфектирани с ковид и са с негативен тест, оповестява ТАСС,...
На интензивно лекуване са петима души. Свободните кревати за лекуване на ковид са 112, а за интензивно - 29, посочи регионалният шеф и ръководител на Кризисния щаб Дани Каназирева.
Общо случаите по общини са: Пловдив – 1245, Карлово – 71, Кричим – 34, Хисаря – 21, Родопи – 99, Стамболийски – 32, Калояново – 16, Перущица – 26, Раковски – 17, Марица - 53, Асеновград – 107, Брезово – 2, Куклен – 17, Садово – 25, Първомай – 12, Съединение – 23, Сопот – 11, Лъки – 34, оповестяват от РЗИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР