Нова политотлъчка, този път в редиците на ДСБ. Председателката на

...
Нова политотлъчка, този път в редиците на ДСБ. Председателката на
Коментари Харесай

НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ РАЗДОР, този път в РЕДИЦИТЕ НА ДСБ

Нова политотлъчка, този път в редиците на ДСБ. Председателката на структурата в столичния регион " Лозенец " Елена Спасова бе изключена. Тя бе един от вътрешните съперници на водача Атанас Атанасов. Дори издигна кандидатурата си предходната зима при избора на ръководител на партията, само че я отдръпна в интерес на Цецка Бачкова. 

Спасова разгласи, че е изключена поради уронване на престижа на ДСБ след изразено от нея инакомислие. " По-зрелите от вас помнят времената, когато Партията беше права, даже когато бърка ", написа тя във " Facebook ". Смята да апелира глобата. " В националната политика разпознаваеми лица остават един военачалник и неговият бард. 800 + 300 преференции ", написа още тя, визирайки Атанасов и (вероятно) Стоян Михалев:

Шефът на вътрешния арбитраж Иван Димитров съобщи, че изключването е поради течащи от дълго време несъвместими прояви с партийните правила и с устава. Конкретно като нарушение той уточни нейни изявления против Украйна. Била срещу позициите на ДСБ по въпроса. Всичко това било видно от постовете й в обществените мрежи. Вероятно заради този изваден претекст против нея Спасова напомни през вчерашния ден във " Facebook " остарял собствен пост. В него осъжда нападението на Русия. " Дълбоко съдя всяка експанзия към непознат народ и непозната страна. Цивилизованият свят не биваше да позволява това, само че го позволи. Допусна го заради едва водачество, недалновидна политика и подценяване на съперника ", написа на 26 февруари Спасова.

Успоредно Димитров не скри, че тя е имала несъгласия с партийното управление. Постове пишела и против него. А съгласно устава, обществени нападки против управлението били равносилни на нападки против цялата партия и нейната политика. Димитров сподели още, че решението за изключване било много тежко, само че подкрепено в последна сметка от тримата членове на арбитражната комисия. Няколко пъти опитал да приказва със Спасова - на вятъра. Той сподели още, че всяка партия, и изключително ДСБ, живее с сериозни отзиви, само че мястото им било на вътрешните конгреси.  

Но това не е единствената драма в ДСБ тия дни. Други хора сами са напуснали. Сред тях е Жени Шиер, също от ДСБ - София. " В развой е чистка на неуместните членове и изключването стартира ", написа тя в мрежите. Димитров пък сподели, че други хора не са изключвани.

Събитията в ДСБ повлякоха негативни реакции отвън партийните среди.  " Лош знак са изключванията от ДСБ, доста неприятен. Не се греша в партийни работи, само че остава неприятен привкус. Така вършат в Българска социалистическа партия, по този начин вършат в ГЕРБ, в Движение за права и свободи с цел да укрепят водача или група към него. Но в демократична партия да не можеш да устоиш на особеното мнение е доста неприятен знак. Най-вече на задрямалия руски човек. Сигурен съм че имат учредения, само че неналичието на гласност приказва, че основанията не са за пред аудитория, което отново връща тематиката към " руския " човек ", разяснява в мрежите общественикът Илиян Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР