Нова политическа победа за украинския президент Володимир Зеленски. Партията му

...
Нова политическа победа за украинския президент Володимир Зеленски. Партията му
Коментари Харесай

От партията на Зеленски обявиха, че ще могат сами да съставят правителство

Нова политическа победа за украинския президент Володимир Зеленски. Партията му " Слуга на народа " завоюва с огромна преднина предварителните парламентарни избори в страната.

С овации и шампанско партията на Зеленски посрещна резултатите от вота. Слуга на народа " събира над 42 % от гласовете на украинците.

" Това е добър, мощен, алегоричен резултат. Седемдесет и три щеше да е по-добре, само че всички ние сме признателни на Украйна за поддръжката. Благодаря ", съобщи Зеленски.
Партията на президента Зеленски печели парламентарните избори в Украйна Екзит полът сочи близо 44 на 100 от гласовете за „ Слуга на народа ”
Очаква се партията му да има повече от 240 депутати в 424 локалния парламент. От централата й оповестиха, че ще могат да сами да сформират държавно управление.

Проруската " Опозиционна платформа " е на второ място с към 13% от гласовете.

Снимка: EPA

В Народното събрание влизат още партия " Единство " на някогашния президент Петро Порошенко, " Отечество " на някогашния министър председател Юлия Тимошенко. Над 6% събира и партията " Глас " на рок-звездата Святослав Вакарчук, с която Зеленски беше подготвен да сформира коалиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР