Нова покана след прекратената предишна процедура отправя Министерството на отбраната

...
Нова покана след прекратената предишна процедура отправя Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Държавата кани швейцарци с договор за 40 млн. лв. - за поддръжка на самолети

Нова покана след прекратената предходна процедура насочва Министерството на защитата към швейцарската PILATUS AIRCRAFT LIMITED да подпишат контракт за 40 млн. лв.. Срещу тази сума компанията ще прави интегрирана логистична поддръжка на самолети „ Pilatus “ PC-9M и PC-12/45 в продължение на седем години. Тя е и производител на самолетите.
Припомняме, че военното ведомство има рамково съглашение с задграничната компания в региона на защитата и сигурността от 2014 година, което се възобновява от време на време.
Последният контракт с нея беше финализиран през януари тази година и беше на стойност 2,7 млн. лева
 Радев: Има заплаха образователната ни авиация тази година да остане без самолети Радев: Има заплаха образователната ни авиация тази година да остане без самолети
Анализът на положението и подготовката на въоръжените сили впечатлява със своята искреност, обективност и визионерство какво да се прочие..

Последващата процедура за нов дълготраен контракт обаче се провали, тъй като от сдружението не бяха изпълнили условията за даване на документи за персоналното положение и критериите за асортимент.
Интегрираната логистична поддръжка на самолети Pilatus РС-9М и РС-12/45 е предопределена да обезпечи непрестанно оперативно потребление на самолетите, с минимални периоди за „ престой на земята ” заради механически неизправности.
Предвид изключителните авторски права на швейцарската компания, поръчката се разпорежда посредством договаряне без издание на съобщение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР