Нова пожар е възникнал на територията на област Хасково между

...
Нова пожар е възникнал на територията на област Хасково между
Коментари Харесай

Нов пожар на 500 дка площ е възникнал в област Хасково

Нова пожар е зародил на територията на област Хасково сред селата Георги Добрево и Оряхово в община Любимец, оповестиха от регионалната администрация в града.

Пожарът е в труднодостъпна околност. Горят сухи треви и широколистна гора. Пламъците са обхванали повърхност от 500 декара.
Гл. комисар Николай Николов: Пожарът при с. Маточина е стеснен, няма заплаха за хората Площта на пожара е към 50 000 дка
На мястото са пет противопожарни екипа от дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Хасково. Засега няма застрашени обитаеми места, прецизират от държавната администрация, представени от Българска телеграфна агенция.

От там допълват, че горските и полски пожари сега на територията на област Хасково са четири на брой.

На територията на община Димитровград са били локализирани два дребни пожара.
Ситуацията с горските пожари към границата с Турция остава напрегната До цялостното преодоляване на пожара в Сакар, бедственото състояние остава
Продължава да гори и в Сакар планина, където пожарът на територията на общините Тополовград и Свиленград, който обхвана над 50 000 декара повърхност, към момента не е сподавен.

Там през днешния ден на място дойде и министър председателят Бойко Борисов дружно с вътрешния министър Христо Терзийски, показват от регионалната администрация.

По-рано през днешния ден в свиленградското село Студена шефът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов сподели, че единствено за вчерашния ден огнеборците в страната са гасили 127 пожара и са взели участие в 61 избавителни интервенции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР