Нова победа изкачи Лацио до трета позиция в Серия “А”

...
Нова победа изкачи Лацио до трета позиция в Серия “А”
Коментари Харесай

Лацио щурмува успешно третото място

Нова победа изкачи Лацио до трета позиция в Серия “А” преди късния дуел сред Интер и Рома. На “Олимпико” “небесносините” се разправиха с Киево, надделявайки го с 5:1 в среща от 21-ия кръг. Нов мощен мач изигра Сергей Милинкович-Савич, който вкара два от головете. Трансферната цел на много от грандовете затвърди високата си класа, като от началото на сезона към този момент има 9 попадения и 5 асистенции. И другите голове бяха дело на чужденци: Луис Алберто, Бащош и Луиш Нани. Неприятната новина за домакините е, че Чиро Имобиле получи травма и напусна още преди почивката. На два пъти се наложи видеотехнологията VAR да влиза в деяние и в двата пъти тя накара съдията да отсъди в интерес на Лацио.

Головата суша се резервира доникъде на първото полувреме, след което стана забавно. Луис Алберто откри в 23-ата минута след лек рикошет в тялото на състезател на Киево, ни незабавно след подновяването на играта Мануел Пучарели изравни.
minuti più recupero al triplice fischio di #LazioChievo pic.twitter.com/0qckcVccg3
— S.S.Lazio (@OfficialSSLazio) January 21, 2018

В 32-ата Милинкович-Савич изненада вратаря Стефано Сорентино с удар отвън наказателното поле и “орлите” отново поведоха.

В края на тази първа част се стигна до противоречива обстановка, при която гостите желаеха дузпа за нарушаване на Сенад Лулич против Мариуш Степински, само че VAR вярно сподели, че става дума за симулация.

В 68-ата минута отново се наложи реферът да гледа повтаряне, с цел да види, че Милинкович-Савич не е бил в засада и по този начин столичани дръпнаха с 3:1.

После на терена се появи Луиш Нани и до края асистира на Бащош (83’) и самичък вкара за крайното 5:1 три минуто по-късно.

И до момента в който Лацио се радва на положителни резултати, то “летящите магаренца” от Верона нямат победа от седем кръга насам и застрашително “пътуват” надолу в класирането.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Серия А 21 кръг, неделя 21 януари  Лацио 5:1краен резулат  Киево
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР