Нова по-тежка присъда получи бившият началник на Националната разузнавателна служба

...
Нова по-тежка присъда получи бившият началник на Националната разузнавателна служба
Коментари Харесай

15 години затвор за бившия шеф на разузнаването

Нова по-тежка присъда получи някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Кирчо Киров, оповестява онлайн изданието lex.bg. Военният съд в София го осъди на 15 години затвор по делото за заграбване на близо 5 млн. лева от разузнаването.

По друго дело за същия вид заграбване и подобен размер на вредата той получи от две инстанции 10 години затвор, само че Върховен касационен съд върна делото на въззивната инстанция, която още не се е произнесла.

До второто дело против ген. Киров се стигна след негови обясненията по първото дело, в които той декларирал, че харчил парите при най-висока секретност за разследваща активност, напълно в полза на националната сигурност. В архивите на службата обаче не били открити никакви документи за тези разноски.

За сметка на това, проверяващите от Национална разузнавателна служба се натъкнали на фрапиращи обстоятелства за теглени и регистрирани четирицифрени суми във валута,съобщиха тогава от прокуратурата

Миналата пролет ген. Киров беше даден на съд и за разгласена държавна загадка, тъй като разказал в медиите за хванатия с хероин българин Живко Русев в Иран, който беше наказан там на пожизнен затвор и по-късно върнат в България, напомня lex.bg.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР