Нова площадка за спорт и отдих край село Белцов вече

...
Нова площадка за спорт и отдих край село Белцов вече
Коментари Харесай

С риболовна надпревара се откриха база за отдих край Белцов

Нова площадка за спорт и отдих край село Белцов към този момент притегля туристи от целия регион и страната. Базата е построена на брега на река Янтра в извънредно живописната околност Скалите. След откриването се организира и съревнование по състезателен лов на риба. Празникът беше проведен под патронажа на кмета на община Ценово доктор Петър Петров. Близо двадесетина въдичари пробваха шанса си да уловят риба в пълноводната река, а доста повече бяха гостите, пристигнали да се заредят с положително въодушевление и позитивни страсти.
„ Базата не е единствено за жителите от региона. Тя ще се трансформира в привлекателен център за риболовци, фенове на водните спортове и туристи от цялата страна “, показа кметът на Белцов Иван Илиев. Площадката е построена напълно с дарения и непринуден труд. С помощта на донори бяха събрани малко повече от 4300 лв., с които бяха закупени материалите за създаване на барбекю, беседка, пейки, инсталирани са люлки и пързалки за децата. Мястото е добре почистено и ще се поддържа от доброволци.
В близко време ще се обезпечи електрозахранване, химическа тоалетна и  водоподаване.
За близо два часа от риболовната конкуренция 15 от въдичарите се радваха на добра слука. С най-богат улов се похвали Иван Генов от Белцов. Най-малкият участник Людмил Стойчев от Долна Студена съумя да изпревари доста опитни въдичари и зае почетното трето място. Първенците получиха набор от риболовни такъми, плакети и грамоти. Наградите бяха връчени от зам.-кмета на община Ценово Цветомир Петров и Данчо Монков - експерт „ Спортни действия “ в общинската администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР