Нова отсечка от международната магистрала E-763 в Сърбия, наречена „Милош

...
Нова отсечка от международната магистрала E-763 в Сърбия, наречена „Милош
Коментари Харесай

Сърбия откри участък от нова магистрала, построен от китайска компания

Нова права от интернационалната автомагистрала E-763 в Сърбия, наречена „ Милош Велики ", бе тържествено открита на гала в Лиг, на 80 км от Белград, заяви China Radio International.

Сръбският президент Александър Вучич сподели на тържеството, че 62,5-километровият сектор, издигнат от китайската компания „ Shandong Hi-speed Group ", демонстрира новото ниво на качеството на живот в страната и ще притегли вложители в градовете по маршрута. Президентът добави, че през последните години страната е извървяла дълъг път от ръба на банкрута до статуса на най-атрактивната за вложения дестинация, като означи, че „ огромна част от този триумф се дължи на съдействието с китайските другари ".

Новата права е проектирана за оптималната скорост на придвижването от 130 км/ч, необятна е 28,4 метра. Очаква се тя да облекчи придвижването в региона.

На церемонията по откриването участваха и китайският дипломат в Сърбия Чън Буо, както и публични лица от Черна Гора, Босна и Херцеговина, представители на китайската компания и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР