Нова опция в TikTok ще предупреждава потребителите за опасно видео(снимка:

...
Нова опция в TikTok ще предупреждава потребителите за опасно видео(снимка:
Коментари Харесай

TikTok предупреждава за видео, което отключва епилепсия


Нова алтернатива в TikTok ще предизвестява потребителите за рисково видео
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярната услуга за къси видеа TikTok ще стартира да предизвестява потребителите за клипове, които могат да провокират епилептични припадъци. Това са видеата с мигаща светлина.

Новата алтернатива в TikTok ще помогне на хора, страдащи от епилепсия, да избегнат гледането на евентуално рискови видеоклипове, заяви. Според Американската фондация за битка с епилепсията, един от 26 души в Съединени американски щати в даден миг развива епилепсия, а всеки десети е обиден от припадъци.

, която бе забъркана в комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, от дълго време демонстрира предизвестия към основателите на видеоклипове, в случай че се опитат да качат наличие, което може да провокира епилептичен пристъп. Сега обаче предизвестията ще бъдат забележими за всички консуматори, които превъртат емисията с видеа. Опцията ще се включва и изключва в настройките на приложението.

Известно е, че мигащите светлини и цветове. Ето за какво е сериозно значимо всеобщи платформи като TikTok, където наличието се насочва интензивно към потребителя от логаритми, да предизвестяват за сходно видеосъдържание.

Въпреки че общността на хората с фоточувствителна епилепсия е дребна, въздействието [от сходни видеа] може да бъде много съществено, споделя Лора Трал, президент и основен изпълнителен шеф на фондацията за епилепсия. „ Чудесно е да забележим, че TikTok се занимава с този проблем, като прави промени в своята платформа, тъй че хората в нашата да се усещат предпазени, когато гледат TikTok наличие ”.
още по тематиката
TikTok работи със съответните организации в Европа, Япония и Южна Корея, с цел да разбере по какъв начин да направи видео приложението по-безопасно. Новата функционалност ще се появи в услугата през идващите седмици.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР