Нова опасна онлайн игра, заплашва да се превърне в следващия

...
Нова опасна онлайн игра, заплашва да се превърне в следващия
Коментари Харесай

Ужасяваща игра плаши децата и ги кара да се самоубиват

Нова рискова онлайн игра, заплашва да се трансформира в идващия " Син кит ". Предизвикателството е наречено " Момо ". То се цели в приложения за другарство на телефоните, наречени " WhatsApp ".

Неизвестни пишат на дребни деца през приложението и когато те им отговорят, изпращат заплашителна фотография и стартират да ги провокират да се самонараняват и даже да лишават живота си, а в случай че не го създадат, заплашват да анатемосан тях и фамилиите им. " Играта " доста припомня на нашумялото преди година предизвикателство " Син кит ", поради което над 130 деца в Русия починаха. 

" Момо " стартира с неизвестен човек, който се крие зад злокобна фотография. Когато бъде признато известието, децата стартират да получават голям брой изображения на убийства и изнасилвания, като биват застрашени, че в случай че не сложат сами завършек на живота си, ще бъдат обладани, оповестява " Канал 3 ". Лицето на " Момо " съставлява жена с лицеви аномалии, взета от известна картина на японския художник Мидори Хаяши, който обаче няма нищо общо с играта. 

За момента няма умряли деца в резултат на рисковата игра, само че има голям брой ранени. От полицията приканват родителите да следят децата си и тяхното онлайн сърфиране, както и да наблюдават на кого и по какъв начин дават паролите си и в какви уеб сайтове влизат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР