Нова опасна книга, която насажда джендърските ценности в децата и

...
Нова опасна книга, която насажда джендърските ценности в децата и
Коментари Харесай

Внимание, родители! Опасна книга от жанра Gay&Lesbian насажда джендърските ценности в децата ви!

Нова рискова книга, която насажда джендърските полезности в децата и обърква нежната им душeвност циркулира на родния хартиен пазар. Родител се възмути от ярката проява на прекомерно демократична политкоректност и настойчиво внушавано мъжемразство в приказките, предопределени малчуганите. Най-потресаваща била историята за Кой Матис, която се родила като момче, само че по-късно се борила неуморно за " правото си " да се държи като момиче.

За Коледа подариха на невръстната ми щерка книгата „ Истории за лека нощ за девойки бунтарки “ (100 приказки за невероятни жени) от Елена Фавили и Франческа Кавало, издадена от издателство „ Хермес “ през ноември 2017г. Първоначално изглеждаше леко претенциозно, само че ненапълно симпатично четиво, споделя в мрежата А. Горанов, представен от Зарата инфо.

След като прочетох на щерка си няколко от „ приказките “, ми направи усещане повърхностното и мощно едностранчиво показване на героините, някои от които в реалност са с много спорна известност. Забелязват се също блестящо демонстрирана демократична политкоректност и настойчиво внушавано мъжемразство.

Чашата, обаче, преля, когато попаднах на историята на Кой Матис – ученичка от начално учебно заведение (родена 2007), която се била родила като момче, само че се борила за „ правото “ си да бъде третирана като момиче.

За да не съм необоснован ще изтъквам целия противен текст и преценете сами дали желаете да прочетете на детето си тази „ приказка “:



КОЙ МАТИС

Ученичка от начално учебно заведение


Родило се в миналото момче на име Кой. То обичало роклите, розовия цвят и лъскавите обувки. Кой желал родителите му да се обръщат към него в женски жанр и не харесвал момчешките облекла. Те го оставили да носи каквото изиска. Една вечер Кой попитал майка си: „ Кога ще отидем на доктор, който да ме направи същинско момиче? “ Лекарят обяснил: „ Обикновено момчетата се усещат добре от обстоятелството, че са момчета, а на девойките им харесва да са девойки. Но има момчета, които се усещат като девойки, и девойки, които се усещат като момчета. Те се назовават трансполови, а Кой е трансполово момиче. Била е родена като момче, само че надълбоко в себе си се усеща като момиче, каквото би трябвало да й се разреши да бъде “. Оттогава нататък родителите на Кой казвали на всички да се отнасят с нея като с момиче. Но когато почнала образователната година зародил непредвиден проблем. „ Кой би трябвало да употребява момчешката тоалетна или тоалетната на децата с физически увреждания “ – споделили учителите. „ Но аз не съм момче! – заплакала Кой. – Нито пък имам физическо увреждане! Аз съм момиче! “ Родителите на Кой разискали въпроса с един арбитър. Той помислил малко и решил: „ На Кой би трябвало да се позволи да употребява, която тоалетна пожелае “. Кой и родителите й вдигнали огромно тържество. Почерпили се с розова торта, а Кой носела блестяща розова рокля и красиви розови обувки “.

АВТОРКИТЕ

Направих си труда да науча, кои са авторките на този ужасяващ манипулативен текст. Това са италианките Елена Фавили и Франческа Кавало, които са малко над 30-годишни. Книги на Фавили се продават в Amazon в секцията “Gay&Lesbian”. Без да желая да слагам етикети, само че Кавало също наподобява като представителка на тази общественост. Не съумях да намеря данни в нета за фамилии, деца, връзки или полова ориентировка на авторките, което не пречи на гей-общността да ги развява като знаме.



Франческа Кавало (вляво) и Елена Фавили

ПАРИ ЗА ПРОПАГАНДА

Самото издаване на книгата е завършено като план, който набира средства от съмишленици-дарители. Твърди се, че са събрани към 1 милион $ от към 20 000 души от 71 страни. С тези пари се финансира издаването на книгата, рекламата, разпространяването, както и превода й на разнообразни езици и издаването й в разнообразни страни. Интересно е дали издателство „ Хермес “ и преводачката Диляна Георгиева също се облажили от такива пари? НАИСТИНА ЛИ СЪЩЕСТВУВА „ ГЕРОИНЯТА “ КОЙ МАТИС? Даваният за образец като воин – Кой Матис е роден през 2007г. и в реалност живее в Фонтейн, щата Колорадо, Съединени американски щати в семейство, в което още две деца имат тежки ментални проблеми.



Кой Матис е детето с лилавата коса, което е най-близо до бащата

ИНСТИТУЦИИТЕ

Редно е да се запита: Къде е Агенцията за протекция на децата? Как се позволява издаването на книга с сходно наличие? Има ли изобщо институция в България, която да следи за наличието на книги и филми, които са предопределени за деца? Има ли институция, която да се самосезира по случая, да спре разпространяването на книгата и да ревизира дали българското издателство е било финансирано от чужбина, с цел да издаде тази агитация на джендър-ценности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР