Нова онлайн платформа ( http://www.humanrightsguide.bg/bg/temi/ ) ще помага на хората

...
Нова онлайн платформа ( http://www.humanrightsguide.bg/bg/temi/ ) ще помага на хората
Коментари Харесай

Нова онлайн платформа разяснява човешките права

Нова онлайн платформа ( http://www.humanrightsguide.bg/bg/temi/ ) ще оказва помощ на хората в България да се ориентират по-добре в областта на човешките права, по кое време те са нарушени и кои са институциите, от които може да се потърси помощ и поддръжка.

Целта на управлението за човешките права е да осведоми и образова жителите кои са техните права и по какъв начин могат да ги защитят. На уеб страницата всеки може да откри информация какви права има, в случай че бъде задържан, по какъв начин може да получи обективен правосъден развой, какви права имат пандизчиите и в случаи на наложително настаняване и психиатрична помощ.

Съдържанието предлага и най-обща информация за това какво съставляват човешките права. Онлайн платформата е помощно средство, ориентирано към жителите. Съдържанието е показано на наличен език и може да е в помощ както на всеки жител, по този начин и на експерти, които работят в тази сфера.

" Идеята на този инструмент е да помогне на жителите в обособени обстановки да могат да се оправят сами, както и да ги образова елементарно и бързо. В момента тематиките са 7, само че те ще бъдат допълнени с още, а напълно скоро ще има информация и за медиите ", изясни при представянето ръководителят на Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев.

Информацията може да бъде открита както на български, по този начин и на британски език и да бъде в помощ и на чужденци, които са в България.

Платформата е създадена в началото в Литва, Латвия и Естония, а неотдавна работи и в България. Новият уебсайт е основан в съдействие с БХК и с финансовата поддръжка на програмата " Еразъм+ " под патронажа на Националната комисия на ЮНЕСКО в Латвия и омбудсмана на Латвия. Пилотното онлайн управление е публикувано в тези страни на адрес http://www.humanrightsguide.eu/

Агнес Мелсе, откривател за правата на човка от Балтийското общество за правата на индивида в Латвия описа, че всеки може да научи какви права има, в случай че е емигрант, в случай че бъде сниман на улицата или в случай че му се наложи да се яви пред съд.

На по-мащабно равнище платформата цели да усъвършенства изцяло ситуацията с правата на индивида във всяка страна-партньор, както и в целия район – и по-конкретно да увеличи толерантността, плурализма, общественото приобщаване и демократичното присъединяване. Това е и метод за по-лесно съдействие за разпространение правата на индивида на национално и на европейско равнище.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР