Nova News Спешно трябва да се седне на масата на преговорите

...
Nova News
Спешно трябва да се седне на масата на преговорите
Коментари Харесай

Д-р Николова, БЛС: Има въпросителни около медикаментите за лечение на COVID-19

 Nova News Спешно би трябвало да се седне на масата на договарянията дружно с НЗОК, проблемите за решение са доста. Това сподели в ефира на " Твоят ден " по Nova News доктор Гергана Николова, член на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари и член на УС на БЛС. По думите й има разминаване в информацията, която популяризират интернационалните източници и това, което се чува у нас по тематиката за медикаментите. 

" Имаме въпросителни към листата с медикаменти, който е основан. Вътре са включени лекарства, при които ние не намираме връзка с лекуването на COVID-19. Включени са ампули и инжекции за разреждане на кръвта, които нямат отношение с лекуването на леките и междинни форми на вирусната зараза ", изясни тя. 

Планираната среща през вчерашния ден сред БЛС и НЗОК претърпя провял, а повода, по думите на доктор Николова, е отношението към лекарите. 

" Много неща би трябвало да се решат незабавно, а ние биваме оставяни да чакаме извън на студа за неустановен интервал от време. Недопустимо е ", разяснява тя. 

Д-р Гергана Николова сподели още, че общопрактикуващите лекари не получават обещаната им помощ във връзка със зелените коридори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР