Нова наредба за установяване употребата на алкохол и наркотични вещества

...
Нова наредба за установяване употребата на алкохол и наркотични вещества
Коментари Харесай

Внимание! Нови Наредби От Кат! Вече Духането Съвсем Не Е Достатъчно!

Нова разпоредба за определяне използването на алкохол и наркотични субстанции от водачи работи от 28 септември 2017 година. Кръвни проби за съществуване на алкохол се вземат в незабавните центрове в страната. Тестове към този момент могат да откриват и съществуване на опиат в кръвта даже седмици след използването, съобщи Българска национална телевизия. Кои са новите моменти и преодолени ли са главните пороци на остарялата разпоредба, която позволяваше да се оспорват проучванията за алкохол в съда, поради което пияни водачи се измъкваха от правораздаването. Добре измитите пеницилинови шишенца, облепени с пластир и восък, в които се взима кръв за проучване, отиват в историята. Те са си там от дълго време, само че настоящата разпоредба до през вчерашния ден ги постановяваше в практиката, 17 години откакто са излезли отвън всевъзможни европейски стандарти. От през днешния ден вакуумните епруветки с консервант и антикоагулант са най-сетне законни - без опция за груба операция на проучванията. Нормoтворците се съобразиха с специалистите и отстраниха способи за проучване от преди повече от век. Измерването се реализира единствено посредством модерна газова хроматография. Както и на наркотичните субстанции, техните аналози и метаболити. А някои от тях остават в организма, седмици след използването им. Като дейното вещество при канабиса - тетрахидроканабинол, който остава в слюнката 30 часа след изпушването на една цигара а метаболитите му се откриват даже 2 седмици по-късно в кръвта. Освен в избраните от закона случаи, лабораторни проби се назначават и в случай че водачът реши да оспорва показанията на дрегера или полевият тест. Затова и уличеният водач ще си ги заплаща най-после. Наредбата вкарва и потреблението на ново техническо средство от контролните органи. Кръв към този момент се взима в незабавните отделения в многопрофилните лечебни заведения и филиалите на центровете за незабавна здравна помощ. Въпреки митинга на незабавните медици, които може и да са прекомерно заети със спасяването на нечий живот.
Кръвни проби за съществуване на алкохол се вземат в незабавните центрове в страната. Тестове към този момент могат да откриват и съществуване на опиат в кръвта даже седмици след използването, съобщи Българска национална телевизия.

Кои са новите моменти и преодолени ли са главните пороци на остарялата разпоредба, която позволяваше да се оспорват проучванията за алкохол в съда, поради което пияни водачи се измъкваха от правораздаването.

Добре измитите пеницилинови шишенца, облепени с пластир и восък, в които се взима кръв за проучване, отиват в историята. Те са си там от дълго време, само че настоящата разпоредба до през вчерашния ден ги постановяваше в практиката, 17 години откакто са излезли отвън всевъзможни европейски стандарти.

От през днешния ден вакуумните епруветки с консервант и антикоагулант са най-сетне законни - без опция за груба операция на проучванията.

Нормoтворците се съобразиха с специалистите и отстраниха способи за проучване от преди повече от век. Измерването се реализира единствено посредством модерна газова хроматография. Както и на наркотичните субстанции, техните аналози и метаболити. А някои от тях остават в организма, седмици след използването им.

Като дейното вещество при канабиса - тетрахидроканабинол, който остава в слюнката 30 часа след изпушването на една цигара а метаболитите му се откриват даже 2 седмици по-късно в кръвта.

Освен в избраните от закона случаи, лабораторни проби се назначават и в случай че водачът реши да оспорва показанията на дрегера или полевият тест. Затова и уличеният водач ще си ги заплаща най-после. Наредбата вкарва и потреблението на ново техническо средство от контролните органи.

Кръв към този момент се взима в незабавните отделения в многопрофилните лечебни заведения и филиалите на центровете за незабавна здравна помощ. Въпреки митинга на незабавните медици, които може и да са прекомерно заети със спасяването на нечий живот.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР