Нова наредба за градската среда ще въведе ред при цветовете

...
Нова наредба за градската среда ще въведе ред при цветовете
Коментари Харесай

Забраняват климатиците в центъра на София

Нова разпоредба за градската среда ще вкара ред при цветовете на фасадите и настилките и ще ограничи слагането на реклами и климатици в центъра. Предстоят професионални съвещания на предложенията на основния проектант на София Здравко Здравков. Засега става дума единствено за улици в центъра на столицата, само че желанието на основния проектант е в бъдеще сходни условия да важат и за останалите квартали.

София

Наредбата се приготвя от две години и за първи път ще регламентира местата, където да бъдат сложени климатиците.След приемането й притежателите ще имат няколко години да ги подредят в една линия. Цветовите решения на постройките са в 6 палитри- в пастелни и ненатрапчиви цветове. Сградите- монументи на културата ще имат още по -строги забрани.
Здравко Здравков, основен проектант на София: Софийският модел смятам, че е извънредно добър, взаимствали сме го от няколко европейски града, сходно на Лондон, сътворяваме една текстова част на наредбата и към нея се основават системи от стандарти.
Според арх. Здравков,въпреки рецензиите към ремонта на „ Граф Игнатиев ", улицата ще притегли доста вложители. Затова следва да се утвърди схемата къде ще бъдат сложени летните градини, с цел да не се повтори неприятния образец от бул. „ Витоша ".

Здравко Здравков, основен проектант на София: Искам по нов метод да си напишем домашното, да сме готови с условия за фасадите, с цел да може когато дойдат новите, наематели да сме дали отговор къде да са рекламните послания и тентите, какъв цвят да бъдат.
Арх. Здравков се надява,че със строгите условия за присъединяване в състезанието за възобновяване на площад Света Неделя ще бъде реализирано по едно и също време опазване на историческия темперамент на пространството и създаване на актуален градски дизайн.

14 са постъпилите заявки за присъединяване в състезанието за преустрояване на площад " Св. Неделя ". Международното жури, което ще ги прави оценка идва на 20 юни.

Журито ще би трябвало да избере 7 от 14-те колектива от България, Италия, Франция, Румъния, Русия и Турция, като създателите ще бъдат поканени да разработят плановете си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР