Нова наредба ще урежда отношенията между община Асеновград и спортните

...
Нова наредба ще урежда отношенията между община Асеновград и спортните
Коментари Харесай

Предлагат спортните обекти в Асеновград да могат да се отдават и безвъзмездно

Нова разпоредба ще урежда връзките сред община Асеновград и спортните клубове, касаещи обектите за спорт в града. Проектът е препоръчан за публично разискване в интернет уеб страницата на администрацията и всеки, искащ да изрази мнението си по тематиката, има опция да го направи онлайн. Според нормативния документ, спортните обекти, които са общинска благосъстоятелност, ще могат да се отдават чартърен или безплатно, при несъмнено условия.
Само записаните клубове, занимаващи се със спортна активност на територията на общината, ще имат опция да употребяват терени. Спортните обекти ще могат да им се дават безплатно за период до 10 година, след решение на локалния парламент, признато с болшинство 2/3 от съветниците. Кубовете, ползващи лична база, няма да имат право и на общинска. За да има равнопоставеност, съгласно Наредбата, след подаване на първо заявление за прилагане на някой от обектите от състезателен клуб, това ще се оповестява обществено. В авансово избран период, в случай че няма други претенденти, се оформят документите и се подписва контракт за безплатно даване на искащия. Ако кандидатствалите са повече от един, тогава преди внасяне на предлагането за гласоподаване от Общински съвет, се изготвя график за прилагане на обекта.
Разходите по поддръжката и употребата на спортните обекти - общинска благосъстоятелност, които се употребяват безплатно от клубовете, остават за сметка на ползвателя. Впечатление от Наредбата прави точка, в която се показва, че спортните клубове " са длъжни да обезпечат целогодишно, съгласно спецификата на типа спорт, безвъзмездни занимания за упражняване на спорт за всички, включително и за хора с увреждания ". За задачата би трябвало да бъде направен график, който да бъде подложен на видно място в съответния състезателен обект, както и да е оповестен на интернет уеб страницата на община Асеновград.
Имотите могат да бъдат отдавани и чартърен, след обществен търг или обществено оповестен конкурс, извършени след решение на Общинския съвет в града, написа в проектопредложението. Кандидат-наемателите би трябвало да имат направен проект за първите пет години от използването на спортния обект. Те би трябвало да покажат и планирана информация за разноски и доходи от активността. Ще им бъде нужна и стратегия за ръководство на спортния обект, включваща типовете спорт, които ще се практикуват и усъвършенствания по спортните уреди.
Без търг или конкурс, въз основа на заповед на кмета на общината, клубовете ще могат да наемат спортни обекти за период до една година. Общинските парцели, които ще се употребяват за спорт, могат да бъдат отдавани и на концесия, се споделя в плана на новата Наредба. Концесионерът ще е задължен да обезпечава публичен достъп на жителите за действия, свързани с физическите интензивност и образование, спорт и спортно-туристически мероприятия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР