Нова наредба на НАП може да доведе до колапс на

...
Нова наредба на НАП може да доведе до колапс на
Коментари Харесай

Нова наредба на НАП може да доведе до колапс на икономиката, смятат търговци

Нова разпоредба на Национална агенция за приходите може да докара до колапс на стопанската система Влизането в действие на Наредба №18 на Националната организация за приходите (НАП) за промяна на касовите апарати и софтуерите за продажба, би трябвало да се отсрочи до края на 2019 година за всички компании, тъй като бизнесът няма да се оправи и е вероятен колапс на стопанската система. За това Ясен Танев, основател на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт .
 
Според проектите на Министерство на финансите измененията, свързани с фискалните устройства, би трябвало да влязат в действие от 1 април.
 


" Когато сте дребен магазин, за вас не е проблем да си промените касата и софтуера и в границите на 300 до 500 лв. да извършите условията на наредбата. Защото вашият бизнес е един компютър-касичка. Но колкото повече бизнесът нараства и сте вложили пари в него, в случай че сте вложили и пари по европрограми в софтуерните ви системи, или употребявате софтуери на външни компании, тъй като ние сме европейска страна и българският бизнес е съвременен, даже и да имате положителното предпочитание, то в границите на шест месеца не можете да обновите и да модифицирате огромни и междинни системи ", разяснява той.  
 

Така че колкото сте по-голям и по-бял, толкоз повече сте загазили, тъй като би трябвало да извадите едни непредвидени пари, да обучите личния състав и да подмените системите. Ако се окаже, че сте европейска компания или употребявате програмен продукт на европейски производители, проблемите ви стават още по-големи ", сигнализира Танев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР