Нова направи служебното правителство на президента Румен Радев, научи агенция

...
Нова направи служебното правителство на президента Румен Радев, научи агенция
Коментари Харесай

СКАНДАЛНА РОКАДА: Кабинетът на Радев даде НДК на кадър на Орешарски - новата шефка жена на външния зам.-министър

Нова направи служебното държавно управление на президента Румен Радев, научи организация ПИК. Служебният министър на културата Велислав Минеков назначи на Пламен за изпълнителен шеф на Националния замък на културата.

Става въпрос за Пени Раева, което към този момент е заемала този пост, а дълги години е била и на други управителни длъжности в Националния замък на културата, измежду които и зам.-генерален шеф.

Раева заема поста изпълнителен шеф на през 2013 година, когато е от назначена тогавашния министър на културата Петър Стоянович. Когато държавното управление на Пламен подава оставка и по-късно ГЕРБ прави кабинет, наследникът на Стоянович - Вежди Рашидов, сменя Раева, както и останалата част от управлението на НДК.

Според биографията на Пени Раева, тя е член на управителния съвет на Българския хелзински комитет и на Българската фестивална асоциация. Припомняме, че Българския хелзински комитет с провокира съществени полемики в обществото, откакто спомага за стартирането на независимост на килъра Джок Полфрийман, лишил живота на студента Андрей Монов.

По всичко проличава, че фамилията на Пени Раева се употребява с положително име измежду президента Румен Радев и служебното му държавно управление, откакто преди дни мъжът й Тодор Чуров също беше назначен на привлекателна позиция - зам.-министър на външните работи.

Междувременно стана ясно, че в новия съвет на шефовете влизат още Росица Велкова от Министерството на финансите и Елена Карапаунова от Министерството на стопанската система. До назначението на ново управление се стигна, откакто през август предходното подаде молби за освобождение пред министъра на културата.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР