Нова мярка за контрол на камионите по магистралите. След броени

...
Нова мярка за контрол на камионите по магистралите. След броени
Коментари Харесай

КАТ няма да спира тировете в празничните и почивните дни

Нова мярка за надзор на камионите по автомагистралите. След броени дни - в петък преди огромното пътешестване, когато е националният празник, влиза в действие за първи път нов режим, съгласно който КАТ към този момент няма да стопира и отбива тировете, а те сами ще би трябвало да се самоконтролират. Ако не съблюдават възбраната и навлязат след знака за автомагистрала и бъдат засечени от патрул, ще следват санкции и строги санкции.

"Въпреки че има непрекъснато полиция, няма по какъв начин да се управляват тировете, дори доста постоянно съм забелязал, че има възбрана за придвижване на тирове, само че действително се движат, нямам концепция за какво ", разяснява Николай Кехайов - водач на лек автомобил.

"Малко ми е смешно, тъй като сме в България и аз нямам доверие на самоконтрол и е хубаво да има една полицейска инспекция. Хората постоянно се стряскат когато има камери. И когато транспортните компании бързат, с цел да реализиран някаква цел, доста постоянно не се преценяват и не им пука, че се движат доста фамилии, изключително по време на празниците ", разяснява още Кехайов.

"Ако бъде вменено смяната на водачите тяхната отговорност да бъде вменена на тях, смятам, че ще има негативен резултат, защото за тези неща има и налагане на наказания - 300 лева санкция, лишаване на ръководство за 1 месец, прекъсване на транспортното средство за 1 месец ", споделя Емил Николов от Съюза на интернационалните превозвачи.

"В България няма паркинги като хората. Просто неприятни паркинги. И да има - няма тоалетна, няма вода, не е като на Запад ", разяснява Христо Кръстев - водач на тежкотоварен автомобил.

"Не споделяме, че няма да има надзор. Напротив - контролът ще бъде мощен и засилен. Тази заповед е от много години и до момента настоящите забрани сме ги обезпечавали с полицейски чиновници при започване на възбраната. Спирали сме тежкотоварните коли на паркинг, където е имало, а където няма - сме ги спирали в спешната лента ". Това съобщи комисар Росен Рапчев - шеф на отдел "Пътна полиция " в Главна дирекция "Национална полиция " в студиото на "Здравей, България " по Нова телевизия.

"Идеята е камионите да стопират на повече места, а освен където са служителите на реда, тъй като при тръгването им след приключване на възбраната се образуват огромни опашки ", разяснява комисар Рапчев.

По думите му ще има полицейски патрули на всички места, където е въведена тази възбрана.

"За предпразничните и последния празничен ден ограничаването важи за всички автомагистрали и някои първокласни пътища ", посочи още Рапчев.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР