Нова модерна камера заснема нарушителите по пътищата във Видинска област.

...
Нова модерна камера заснема нарушителите по пътищата във Видинска област.
Коментари Харесай

Лазерна камера снима нарушителите по пътищата във Видинско

Нова съвременна камера снима нарушителите по пътищата във Видинска област. Устройството може да регистрира скоростта по едно и също време на няколко автомобила. Така всеки, движещ се с по-висока от разрешената скорост, може да бъде сниман, изясни началникът на бранш "Пътна полиция " при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Видин основен контрольор Владимир Герасимов:
"Техническото устройство разполага с джипиес система и може да се нарежда по отношение на джипиес координати. В него има СИМ карта, която разрешава да се прави транспорт посредством 4G мрежа. Техническото средство безусловно самостоятелно следи трафика. То разполага с OCR читател, който разпознава номера на автомобила, засича скоростта, и, в случай че е в нарушаване моторното транспортно средство, генерира клип с всички нужни данни, които би трябвало да се съдържат в електронния фиш. Всички тези данни се предават на централна съставния елемент. От нея се генерират електронните фишове. Всичко това е без намесата на наши чиновници... Техническото средство работи на правилото лъчение на лазерен лъч към транспортното средство, по тази причина може да регистрира скоростите на няколко транспортни средства... "
Новата камера ще работи по пътните прави, където се кара с високи скорости, изясни началникът на Пътна полиция - Видин гл. контрольор Владимир Герасимов.
Лазерната камера се употребява от пътните служители на реда от средата на месец март. Досега с нея са открити над 150 нарушавания. В момента тя се употребява за надзор на скоростта, само че след това ще следи по едно и също време за скорост, винетка и застраховка. Устройството ще работи по пътните сектори, където е открито, че се кара с високи скорости - по бул. "Панония " и входно-изходните артерии на Видин, в обитаемоте места от републиканската пътна мрежа, където минава огромният поток от и към вътрешността на страната. Целта на пътните служители на реда ще бъде благодарение на новата съвременна техника освен да открият и глобяват повече извършители, само че и да извърнат внимание върху дисциплината и сигурността на пътя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР