Нова мобилна платформа ще позволи на гражданите да подават сигнали,

...
Нова мобилна платформа ще позволи на гражданите да подават сигнали,
Коментари Харесай

Подаваме сигнали до Столична община чрез нова мобилна платформа

Нова мобилна платформа ще разреши на жителите да подават сигнали, на които да реагират структурите на Общината. Това сподели на конференция кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.
Фандъкова изясни, че Общината си партнира с grajdanite.bg, които са създали уебсайт, на който всеки може да подаде сигнал за погрешно паркиране – върху зелени площи, детски площадки, паркове и др.; за бездомни кучета, за нерегламентирани сметища, сигнали за улично осветяване, за бездомни хора по отношение на идното захлаждане и за изоставени коли.
„ До този миг посредством потреблението на платформата са подадени над 70 000 сигнала, а записаните жители са над 55 000 души”, уточни Фандъкова.
По думите ѝ услугата, която е и мобилно приложение, а освен уебсайт, дава опция за контакт и сред този, който подава сигнала и този, които участват в сигнала като извършител. „ 1000 са извиненията на нарушителите”, акцентира кметът.
Тя съобщи, че Столична община има разнообразни канали за приемане на сигнали, като най-често се употребява Контактният център, само че по този метод решаването казуса става по-бавно в сравнение с посредством новата платформа. По-малко време ще лишава при обработка на информацията и надлежно на реакция, съобщи Фокус.
„ Пет районни администрации - „ Слатина”, „ Красно село”, „ Люлин”, „ Витоша” и „ Лозенец”, са се присъединили в плана все още. Получени са още поръчки за присъединяване от други районни кметове”, сподели още Фандъкова. Определени са лицата, които обработват сигналите посредством тази платформа. По отношение на сигналите за бездомни хора Фандъкова сподели, че заместник-кметът по обществените действия ще се ангажира с решаването на въпросите.
„ Моето желание е да развием тази платформа взаимно с жителите, с цел да можем освен да получаваме сигнали, само че и да подаваме и ние информация до огромна група хора – да получават жителите информация на Facebook, телефона си за прекъсване на водата, отопление, както и за иден ремонт и организацията на придвижването в тази връзка и др.”, сподели още Йорданка Фандъкова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР